Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ζάκυνθο - Απειλείται χωριό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Ζάκυνθο -  Απειλείται χωριό - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανεξέλεγκτη μαίνεται ημεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής (15/9) σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεσή της 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα ενώ λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι έφτασαν και ενισχύσεις με οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα που έφτασαν στο νησί από την Κυλλήνη.

Την ίδια ώρα από αέρος επιχειρούν δύο καναντέρ, δύο ελικόπτερα και τέσσερα πετζετέλ ενώ αναμένονται και επιπλέον εναέρια μέσα.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών η φωτιά έφτασε στο χωριό Κερί.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεθύνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Κ. Λετυμπιώτης: «Δεν υπάρχει πρόβλημα» για GSI - Το χρονοδιάγραμμα και η βιωσιμότητα – Αισιοδοξία για ΑΤΑ

Τις εξελίξεις γύρω από το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Ελλάδας, τις σχέσεις Λευκωσίας – Αθήνας, αλλά και το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ.

BEST OF TOTHEMAONLINE