ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Καλύτερη εικόνα στο Λουτράκι

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Καλύτερη εικόνα στο Λουτράκι

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ζάκυνθο παρουσιάζει ύφεση από τις επιτυχείς δράσεις της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της νύχτας.

Το χωρίο Κερί είναι πλέον προστατευμένο ενώ χθες η φωτιά κατέκαψε ένα σπίτι ενώ προξένησε ζημιές σε αγροικίες και σε ένα τουριστικό κατάλυμα.

Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, χωρίς να έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, ούτως ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, αφού αναμένονται ισχυροί άνεμοι στην περιοχή.

Η άπνοια που παρατηρήθηκε το βράδυ και το πρωί, βοήθησε το έργο της Πυροσβεστικής και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και πάλι να επιχειρούν τα εναέρια μέσα.

 Συνολικά, αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί από όλη την Ελλάδα, επιχειρούν στην πυρκαγιά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του δήμου.

Καλύτερη η κατάσταση στο Λουτράκι

Η άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Λουτράκι, βαίνει προς κατάσβεση σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αφού δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπά αλλά διάσπαρτες εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, καθώς και 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας και των δήμων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top