ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΚ: «Το κυκλοφοριακό στις πόλεις μπορεί να επιλυθεί με εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος δημόσιων μεταφορών»

ΣΕΚ: «Το κυκλοφοριακό στις πόλεις μπορεί να επιλυθεί με εφαρμογή ενός σύγχρονου συστήματος δημόσιων μεταφορών»

Η ΣΕΚ καθιστά σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στις πόλεις δεν μπορεί να επιλυθεί  ούτε με περισσότερους ή πλατύτερους δρόμους, ούτε με υπέργειες ή υπόγειες γέφυρες, αλλά μόνον με την εφαρμογή ενός σύγχρονου, αξιόπιστου, λειτουργικού  και ολοκληρωμένου συστήματος δημόσιων μεταφορών που να αγκαλιαστεί από τους πολίτες.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι προς την κατεύθυνση αυτή θεωρεί ως αναγκαία μέτρα πνοής την ενίσχυση του θεσμού του σχολικού λεωφορείου με σύγχρονα και ευέλικτα  λεωφορεία με άρτια δίκτυα διαδρομών και συχνότητας και την ενθάρρυνση της χρήσης του ποδηλάτου με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων και άλλων συναφών υποδομών.

Επίσης, προτείνει την αντικατάσταση των μεγάλων λεωφορείων  με μικρά και ευέλικτα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Καταληκτικά, κορωνίδα των σχεδιασμών πρέπει να είναι η λειτουργία ηλεκτρικού σιδηροδρόμου [τραμ] σε κάθε μεγάλη πόλη με κάθετες προεκτάσεις στην καρδιά των συνοικιών, κατά μήκος του κεντρικού τροχιόδρομου. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, η ΣΕΚ αναφέρει πως απαιτείται πολιτική βούληση και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τους κοινωνικούς εταίρους και την τοπική αυτοδιοίκηση.

Λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος, η ΣΕΚ  θέτει το θέμα σε δημόσια συζήτηση, επιδιώκοντας να ξεκινήσει σύντομα επίσημος διάλογος προκειμένου ο τόπος να αποκτήσει σύντομα  άρτιο και λειτουργικό δίχτυο συγκοινωνιών  σε προσιτές τιμές, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο τους πολίτες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top