Αλβανία: Δύο τραυματίες και υλικές ζημιές από τον σεισμό σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Αλβανία: Δύο τραυματίες και υλικές ζημιές από τον σεισμό σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ

Δύο τραυματισμοί σημειώθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, από την σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε κοντά στο Δυρράχιο της Αλβανίας και η οποία έγινε αισθητή σε πολλές πόλεις της χώρας αλλά ιδίως στα Τίρανα, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους.

 
Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στο Δυρράχιο, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει αν σημειώθηκαν ζημιές. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δύο ελαφρά τραυματίες στην κοινότητα Χελμές, όπου κατέρρευσαν δέκα κτίρια.
 
Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα. Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτίρια στο λιμάνι του Δυρραχίου. Σε πολλές συνοικίες των Τιράνων, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.