ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Υπουργός Υγείας χαιρέτισε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της 8ης Πλατφόρμας Agora

Ο Υπουργός Υγείας χαιρέτισε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της 8ης Πλατφόρμας Agora

Ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου χαιρέτισε την πρωτοβουλία διοργάνωσης της 8ης Πλατφόρμας Agora, που διοργανώνουν η Πλατφόρμα και ο Αντιρευματικός Σύνδεσμος Κύπρου στη Λευκωσία.


Στον χαιρετισμό του, στην έναρξη της διάσκεψης, ο κ. Ιωάννου είπε ότι οι ρευματικές και μυοσκελετικές ασθένειες μπορούν να επηρεάσουν άτομα από όλες τις ηλικιακές ομάδες και από τα δύο φύλα. Εκτιμάται ότι έως και το ένα τέταρτο των ατόμων όλων των ηλικιών μπορεί να επηρεαστεί κατά τη διάρκεια της ζωής του. Οι ασθένειες αυτές μπορούν να προκαλέσουν κινητικά προβλήματα και αναπηρίες, επηρεάζοντας τον ασθενή και την οικογένειά του στην καθημερινή ζωή και την εργασία τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, είπε, οι επιστημονικές έρευνες και η καινοτομία στις ρευματολογικές ασθένειες οδήγησαν σε μια καλύτερη κατανόηση των συγκεκριμένων ασθενειών. Η ανάπτυξη εξαιρετικά αποτελεσματικών φαρμάκων κατά των ρευματολογικών παθήσεων έχει φέρει επανάσταση στη θεραπεία των χρόνιων ρευματικών ασθενειών, με αποτέλεσμα λιγότερο πόνο και βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ο κ. Ιωάννου χαιρέτισε πρωτοβουλίες όπως τη σημερινή γιατί, όπως είπε, ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των μελών των οργανώσεων των ασθενών, ενισχύοντας έτσι τη φωνή τους.

Συνεχάρη επίσης τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου για τη διοργάνωση της διάσκεψης και για τη στενή συνεργασία με το Υπουργείο όλα αυτά τα χρόνια στη διαμόρφωση πολιτικών για το καλό των ασθενών.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top