Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις και επιθέσεις την ημέρα των Προεδρικών στο Αφγανιστάν

Νεκροί και τραυματίες από εκρήξεις και επιθέσεις την ημέρα των Προεδρικών στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις και επιθέσεις με ρουκέτες στο Αφγανιστάν το Σάββατο 28/9, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της χώρας.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός σε σχολείο που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό κέντρο, στην περιοχή Σορκ Ροντ στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, όπως δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ο Σοχράμπ Καντερί, μέλος του επαρχιακού συμβουλίου. Άλλη έκρηξη μέσα σε τζαμί που χρησιμοποιείτο ως εκλογικό τμήμα στην πόλη Κανταχάρ είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός, όπως δήλωσε ο Μοχάμαντ Καζίμ Αζάντ, αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας.

Στην επαρχία Κουντούζ, τουλάχιστον ένας παρατηρητής των εκλογών σκοτώθηκε σε επιθέσεις με ρουκέτες, σύμφωνα με μέλη του τοπικού επαρχιακού συμβουλίου.

Οι επιθέσεις συνέβησαν ενώ οι Αφγανοί προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τον επόμενο Πρόεδρο της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις των Ταλιμπάν να μην πάνε να ψηφίσουν και να παραμείνουν στα σπίτια τους. Η ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο μετά τις 7 το πρωί (τοπική ώρα, 05.30 ώρα Κύπρου) και θα ολοκληρωθεί στις 3 μμ (13.30 ώρα Κύπρου) με μια πιθανή δίωρη παράταση.

Αξιωματούχοι στην Ανεξάρτητη Εκλογική Επιτροπή του Αφγανιστάν (IEC) δήλωσαν ότι δεν έχουν επαφή με 901 από τα 4.942 εκλογικά κέντρα σε όλη της χώρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Στείλαμε εκλογικό υλικό σε 4.942 κέντρα αλλά λάβαμε κάποιες αναφορές ότι μόνο 4.041 είναι ανοικτά», δήλωσε ο Χαουά Αλάμ Νουριστανί, επικεφαλής της IEC.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Προεδρία της Βουλής: Οδυσσέας άφησε υπονοούμενα για Χαραλαμπίδου – Απόλυτη απόρριψη Χρίστου σε Αννίτα και ΑΚΕΛ

Τέσσερις ημέρες πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, οι πολιτικοί αρχηγοί και εκπρόσωποι κομμάτων βρέθηκαν στο μεγάλο debate του Alpha Κύπρου, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με εντάσεις, σπόντες και πολιτικά μηνύματα λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες. Η συζήτηση κινήθηκε από την οικονομία και το Κυπριακό μέχρι τις πιθανές συνεργασίες και την επόμενη Προεδρία της Βουλής.

BEST OF TOTHEMAONLINE