Ταϊβάν: Κατέρρευσε γέφυρα, καταπλάκωσε αλιευτικά που περνούσαν από κάτω - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ταϊβάν: Κατέρρευσε γέφυρα, καταπλάκωσε αλιευτικά που περνούσαν από κάτω - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γέφυρα κατέρρευσε πάνω σε λιμάνι στο βορειοανατολικό τμήμα της Ταϊβάν την Τρίτη 1/10 καταπλακώνοντας αλιευτικά σκάφη και υπάρχουν φόβοι πως ναυτικοί παγιδεύτηκαν, γνωστοποίησαν οι αρχές, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι σαφής ακόμη.

Αρκετοί τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία και δύτες επιχειρούν ήδη στο λιμάνι αναζητώντας ανθρώπους που υπάρχουν φόβοι πως παγιδεύτηκαν σε τουλάχιστον δύο αλιευτικά σκάφη, είπαν στελέχη της αυτοδιοίκησης της πόλης Σουάο.

"Η γέφυρα κατέρρευσε περί τις 09:30, ενώ βρισκόταν πάνω της ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να πάρει φωτιά", διευκρίνισε η γραμματέας του δημάρχου.

"Φοβόμαστε ότι κάποιοι αλιείς μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα σκάφη", πρόσθεσε.



Οι αρχές ζήτησαν τη βοήθεια του στρατού για την επιχείρηση διάσωσης και έστησαν ένα κέντρο συντονισμού της. Η κατάρρευση της γέφυρας, από την οποία διέρχονται αυτοκίνητα πάνω από ένα πολυάσχολο λιμάνι, προκάλεσε ζημιές σε τρία πλεούμενα και δύο οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του βυτιοφόρου.

Τα αίτια του συμβάντος δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 30/9 από τη βορειοανατολική Ταϊβάν πέρασε ο τυφώνας Μίταγκ, με ανέμους 162 χιλιομέτρων την ώρα.

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο άφησε πίσω του 12 τραυματίες, ενώ προκάλεσε διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πάνω από 66.000 σπίτια καθώς και την ακύρωση 150 πτήσεων επιβατικών αεροσκαφών.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.