ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το στρατηγικό μακρόπνοο όραμα της ΕΕ για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία στο Συμβουλίο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Το στρατηγικό μακρόπνοο όραμα της ΕΕ για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία στο Συμβουλίο Περιβάλλοντος της ΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της ΕΕ, στο επίκεντρο των εργασιών του οποίου βρέθηκε το στρατηγικό μακρόπνοο όραμα της ΕΕ, για μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία. 

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την Κύπρο εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Ανδρέας Λουκά, ο οποίος σε  παρέμβασή του υπογράμμισε ότι η μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία θα πρέπει να είναι κοινωνικά δίκαιη και να ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη όπως η δίκαιη μετάβαση ερμηνεύεται με τρόπο που να αναγνωρίζονται οι ιδιαιτερότητες των κρατών μελών. 
«Αυτό», υπογράμμισε, «είναι αναγκαίο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβασή όλων των κρατών μελών στα υποστηρικτικά εργαλεία της ΕΕ και παράλληλα να συνυπολογίζεται το κοινωνικο-οικονομικό κόστος από τις προκλήσεις της μετάβασης αυτής στις όποιες μελλοντικές προτάσεις της Επιτροπής».

Το Συμβούλιο Περιβάλλοντος υιοθέτησε κείμενο Συμπερασμάτων, στα οποία παρουσιάζεται η θέση της ΕΕ στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που θα λάβει χώρα στο Σαντιάγκο της Χιλής στις 2-13 Δεκεμβρίου 2019 (COP25).  

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πλέον επίμαχου θέματος, που αφορά στη συνεισφορά της ΕΕ στην παγκόσμια μείωση των εκπομπών, η οποία σύμφωνα με τη Συμφωνία των Παρισίων, θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι το 2020, ο κ. Λουκά συμφώνησε ότι η ΕΕ πρέπει να διατηρήσει τον ηγετικό ρόλο και τη φιλόδοξη στάση της στην προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top