ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική από κυπ. κυβέρνηση στην αποστολή τουρκικού γεωτρητικού στα ανοιχτά της Κύπρου, αναφέρει το Σπίγκελ

Σκληρή κριτική από κυπ. κυβέρνηση στην αποστολή τουρκικού γεωτρητικού στα ανοιχτά της Κύπρου, αναφέρει το Σπίγκελ

Με τίτλο «Διαφωνία σχετικά με τα αποθέματα αερίου.Η Τουρκία στέλνει γεωτρητικό πλοίο στα ανοικτά της Κύπρου- Η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτύρεται», το περιοδικό Σπίγκελ δημοσιεύει στην  ιστοσελίδα   του   ρεπορτάζ που αναφέρει πως «η Άγκυρα αποστέλλει ερευνητικό σκάφος σε αμφισβητούμενα ύδατα -η Κύπρος θεωρεί την ενέργεια αυτή ως πρόκληση».

Η Κύπρος αντέδρασε με σκληρή κριτική στην αποστολή του γεωτρητικού πλοίου από την Τουρκία.

Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση των παράνομων δραστηριοτήτων της Άγκυρας,ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Κύπρου και καταδίκασε την άφιξη του πλοίου Yavuz στην θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της νήσου.

Η Άγκυρα διακινδυνεύει την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης. «Η παρανομία, ανεξάρτητα από το πόσο συχνά επαναλαμβάνεται, δεν δημιουργεί νόμο».

Η Κύπρος –σημειώνει το δημοσίευμα- θέλει τώρα να ενισχύσει περαιτέρω τον νομικό και διπλωματικό της αγώνα, κυρίως στην ΕΕ. Στο παρελθόν, η Ένωση είχε επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τη διαμάχη.

Το Yavuz βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο οικόπεδο 7 της περιοχής, για την οποία η κυπριακή κυβέρνηση διένειμε άδειες, μετά την ανακάλυψη φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου το 2011. Στο συγκεκριμένο οικόπεδο τα δικαιώματα ερευνών έλαβαν η γαλλική Total και η ιταλική Eni.

Ωστόσο, οι Τουρκοκύπριοι στον βορρά  και   η Τουρκία   προέβαλαν  επίσης αξιώσεις.  Η Άγκυρα   έχει στο   μεταξύ αναπτύξει τρία πλοία, για να εξερευνήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου, καταλήγει το Σπίγκελ.

ΑΠΟ: ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top