Πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο εκφράζει η Γαλλία μετά την επάνοδο του Γιαβούζ

Πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο εκφράζει η Γαλλία μετά την επάνοδο του Γιαβούζ

Η άφιξη ενός νέου τουρκικού πλωτού γεωτρύπανου στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου και είναι μια μη φιλική κίνηση, που πιθανόν να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας.


Σημειώνει ακόμη πως ο Γάλλος Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτή την κατάσταση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, και πως εξέφρασε την πλήρη και ολοκληρωτική αλληλεγγύη της Γαλλίας.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού ΥΠΕΞ αναφέρει εξάλλου πως το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου θα εξετάσει αυτές τις εξελίξεις και τις συνέπειες που θα υπάρξουν από αυτές, υπό το φως των συμπερασμάτων του της 15ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Συμπλοκή στη Λεμεσό: Στο νοσοκομείο 43χρονος με κατάγματα - Τέσσερις συλλήψεις

Γύρω στις 9 χθες το βράδυ, ένας 38χρονος, δύο 46χρονοι και ένας 43χρονος, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, συνεπλάκησαν μεταξύ τους, ενώ βρίσκονταν σε δρόμο της Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE