Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πριν από μια δεκαετία

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί πριν από μια δεκαετία

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στα κεντρικά της αστυνομίας του Παρισιού είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το Ισλάμ πριν από μια δεκαετία, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας της γαλλικής πρωτεύουσας που έχει αναλάβει την σχετική έρευνα.


Ο 45χρονος βοηθός πληροφορικής επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις «λανθάνουσας ριζοσπαστικοποίησης» του δράστη και ότι ο δράστης είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα, είπε σήμερα ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Είδε και τον Γκουτέρες ο ΠτΔ - Έλαβε ενημέρωση για τις επαφές της Ολγκίν στην Τουρκία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα στο περιθώριο της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς, στη Νίκαια, συνάντηση με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.