Οι πληρωμένοι Γάλλοι της ΤΜΤ που τοποθετούσαν βόμβες στην Κύπρο

Οι πληρωμένοι Γάλλοι της ΤΜΤ που τοποθετούσαν βόμβες στην Κύπρο

Την περίοδο 1963-1964, η βία, οι δολοφονίες και οι δολιοφθορές γνώρισαν τη μεγαλύτερη έξαρση της δεκαετίας των δικοινοτικών ταραχών. Μέσα στη σύγχυση των γεγονότων, άρχισαν και οι εκρήξεις βομβών σε περιοχές που κατοικούσαν Ελληνοκύπριοι στην πλειονότητά τους.

Από τις 19 Αυγούστου 1964 έως και τις 24 Αυγούστου 1965, οι συχνές εκρήξεις σε Λευκωσία και Λάρνακα συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία. Βόμβες σε σπίτια πολιτικών, σε νυχτερινά κέντρα, σε δημόσιες τουαλέτες προκαλούσαν ανασφάλεια στους κατοίκους.

Οι συχνές εκρήξεις σε συνδυασμό με την ήδη φορτισμένη κατάσταση των ταραχών, προκαλούσε αίσθημα ανασφάλειας στο νησί.

Η κυκλοφορία στους δρόμους αραίωσε και η καχυποψία μεγεθύνθηκε.

Η αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει τους δράστες.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σύγκρουση με φόντο το «Συμβούλιο Τραμπ»: «Ιστορική Διολίσθηση» βλέπει το ΑΚΕΛ – «Τέλος στην πολιτική της άδειας καρέκλας» απαντά η Κυβέρνηση

Σύγκρουση με φόντο το «Συμβούλιο Τραμπ»: «Ιστορική Διολίσθηση» βλέπει το ΑΚΕΛ – «Τέλος στην πολιτική της άδειας καρέκλας» απαντά η Κυβέρνηση

Η απόφαση της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη να συμμετάσχει στη συνάντηση του υπό συγκρότηση «Συμβουλίου Ειρήνης» του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε μια νέα, σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και το Προεδρικό.

BEST OF TOTHEMAONLINE