Οι πληρωμένοι Γάλλοι της ΤΜΤ που τοποθετούσαν βόμβες στην Κύπρο

Οι πληρωμένοι Γάλλοι της ΤΜΤ που τοποθετούσαν βόμβες στην Κύπρο

Την περίοδο 1963-1964, η βία, οι δολοφονίες και οι δολιοφθορές γνώρισαν τη μεγαλύτερη έξαρση της δεκαετίας των δικοινοτικών ταραχών. Μέσα στη σύγχυση των γεγονότων, άρχισαν και οι εκρήξεις βομβών σε περιοχές που κατοικούσαν Ελληνοκύπριοι στην πλειονότητά τους.

Από τις 19 Αυγούστου 1964 έως και τις 24 Αυγούστου 1965, οι συχνές εκρήξεις σε Λευκωσία και Λάρνακα συγκλόνισαν την κυπριακή κοινωνία. Βόμβες σε σπίτια πολιτικών, σε νυχτερινά κέντρα, σε δημόσιες τουαλέτες προκαλούσαν ανασφάλεια στους κατοίκους.

Οι συχνές εκρήξεις σε συνδυασμό με την ήδη φορτισμένη κατάσταση των ταραχών, προκαλούσε αίσθημα ανασφάλειας στο νησί.

Η κυκλοφορία στους δρόμους αραίωσε και η καχυποψία μεγεθύνθηκε.

Η αστυνομία δεν μπορούσε να εντοπίσει τους δράστες.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Videogate: Το πόρισμα απαλλαγής, οι νομικές ενστάσεις και το πολιτικό παρασκήνιο

Videogate: Το πόρισμα απαλλαγής, οι νομικές ενστάσεις και το πολιτικό παρασκήνιο

Στο επίκεντρο έντονων πολιτικών και νομικών αναταράξεων βρίσκεται το πόρισμα για την υπόθεση Videogate, καθώς η ουσιαστική απαλλαγή των πρωταγωνιστών από ποινικές ευθύνες πυροδότησε κύμα αμφισβήτησης και σκληρής κριτικής.

BEST OF TOTHEMAONLINE