Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης εξελέγη πρόεδρος της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης εξελέγη πρόεδρος της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

«Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω στον  ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα, εκ μέρους του τόπου μου», δήλωσε σήμερα ο μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάνης,  μετά την εκλογή του στην προεδρία της 5ης Επιτροπής της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, για όλο το διάστημα της 74ης Συνόδου της που λήγει το Σεπτέμβριο του 2020. Η 5η Επιτροπή – η ισχυρότερη των 6 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ – ασχολείται με τα ζητήματα προϋπολογισμού και διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών.


«Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα η εκλογή μου στην Προεδρία της 5ης Επιτροπής της Γενικής  Συνέλευσης του ΟΗΕ.  Ευχαριστώ όλα τα κράτη-μέλη για την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο πρέσβης κ. Μαυρογιάννης.

«Σεμνά και ταπεινά και με αίσθηση χρέους, θα προσπαθήσω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ανταποκριθώ στις υψηλές απαιτήσεις και τις προκλήσεις της θέσης αυτής , μιας από τις σημαντικότερες και κομβικότερες, μα και δυσκολότερες,  μέσα στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών. Φιλοδοξία μου είναι να προσφέρω στον  ΟΗΕ και στην διεθνή κοινότητα, εκ μέρους του τόπου μου».

Ο πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης είπε πως «η Κύπρος  έχει ειδική σχέση με τον ΟΗΕ λόγω και του Κυπριακού, αλλά δεν θέλει μόνο να παίρνει, αλλά με υψηλό αίσθημα ευθύνης, και να δίνει και να συνεισφέρει ενεργά στο παγκόσμιο γίγνεσθαι».
 
Ο κ. Μαυρογιάννης έχει σημαντική εμπλοκή στα ευρύτερα ζητήματα των Ηνωμένων Εθνών από την πρώτη του θητεία, όταν ενεπλάκη στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Το 2016 ήταν υποψήφιος για την προεδρία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την οποία η Κύπρος έχασε για ελάχιστες ψήφους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

LIVE: Στάρμερ: «Θα γίνει χρήση των βάσεων μας μόνο σε περίπτωση άμυνας» - Νέος συναγερμός στο Ακρωτήρι

​Με τον πόλεμο να μαίνεται για έκτη μέρα και τις ΗΠΑ με το Ισραήλ να σφυροκοπούν αδιάκοπα στόχους σε Ιράν και Λίβανο, η Τεχεράνη απαντά με κτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο, οδηγώντας την περιοχή σε ολική ανάφλεξη. Μέσα σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό, ο Υπουργός Άμυνας Βασίλης Πάλμας συντονίζει κινήσεις με τον Βρετανό ομόλογό του στη Λευκωσία, εστιάζοντας στην προστασία των πολιτών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη διαχείριση της κρίσης, στέλνοντας παράλληλα από την Κύπρο επιτακτικό μήνυμα για άμεση διπλωματική επίλυση. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE