ΔΙΕΘΝΗ

Παράταση για ένα χρόνο στις επιχειρήσεις του στρατού εκτός συνόρων από την τουρκική βουλή

Παράταση για ένα χρόνο στις επιχειρήσεις του στρατού εκτός συνόρων από την τουρκική βουλή

Για ένα χρόνο έδωσε παράταση η τουρκική εθνοσυνέλευση στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού σε Συρία και Ιράκ, υπερψηφίζοντας ‘υπόμνημα’ της τουρκικής κυβέρνησης.

 

Υπέρ ψήφισαν το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) και το Καλό Κόμμα (Iyi Parti). Το φιλοκουρδικο Κόμμα HDP καταψήφισε το ‘υπόμνημα’.

Στο ‘υπόμνημα’ που υποβλήθηκε με την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρεται ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι και οι απειλές από άποψης ασφάλειας στα νότια χερσαία σύνορα της Τουρκίας. Προστίθεται ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις και ιδιαίτερα το PKK/YPG και οι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Συρία συνεχίζουν τα επεισόδια εναντίον της Τουρκίας.

Γίνεται αναφορά στην ζώνη ασφαλείας που επιδιώκει να δημιουργήσει η Τουρκία, ενώ αναφέρεται ότι επιτρέπονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού πέραν των συνόρων σε χρόνο και τρόπο που θα το καθορίσει ο Πρόεδρος με στόχο την αντιμετώπιση των απειλών κατά της Τουρκίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top