ΦΩΤΙΟΥ: Χωρίς προηγούμενο η αλαζονική στάση της Τουρκίας

ΦΩΤΙΟΥ: Χωρίς προηγούμενο η αλαζονική στάση της Τουρκίας

Η αλαζονική στάση της ηγεσίας της Τουρκίας δεν έχει προηγούμενο, καθώς παραγνωρίζει πλήρως το διεθνές δίκαιο εισβάλλοντας στα χωρικά ύδατα και την περιοχή της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου όλως προκλητικά, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις επεκτατικές βλέψεις της σε όλη την περιοχή, είπε την Τρίτη ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου.


 
Ο κ. Φωτίου, μιλώντας στην εκδήλωση «Μνήμη Περιστερωνοπηγής» στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, πρόσθεσε πως δεν ενδιαφέρει την τουρκική ηγεσία τι πραγματικά διαλαμβάνει το διεθνές δίκαιο, που ξεδιάντροπα επικαλείται.
 
Παρατήρησε ότι την απαράδεκτη και έκνομη συμπεριφορά της Τουρκίας φαίνεται να ανέχονται κάποιες πλευρές και να την επιβραβεύουν.
 
Ο Επίτροπος είπε τέλος ότι η Κυβέρνηση εργάζεται αποφασιστικά ώστε να πετύχει να δοθούν σε όλους τους συγγενείς αγνοουμένων οι απαντήσεις που εναγώνια ζητούν και να ηρεμήσουν οι ψυχές αυτών που έφυγαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Κυπριακό σε οριακή καμπή: Νίκος Χριστοδουλίδης και Αντόνιο Γκουτέρες συναντώνται στις Βρυξέλλες - Προσπάθεια για επανεκκίνηση των συνομιλιών

Σε μια χρονική συγκυρία όπου το Κυπριακό παραμένει εγκλωβισμένο σε παρατεταμένη στασιμότητα, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδης με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες σήμερα στις Βρυξέλλες, αποκτά χαρακτήρα πέραν του τυπικού. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση με σαφή στόχευση: να επαναφέρει το Κυπριακό σε τροχιά ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, σε μια περίοδο όπου το αδιέξοδο παγιώνεται και οι αποκλίσεις βαθαίνουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE