Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, αυτή την στιγμή, έξι αμερικάνικα επανδρωμένα οχήματα, μεταβαίνουν στην πόλη Κομπανί, για να αποτρέψουν πιθανή σύγκρουση μεταξύ των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (SDF-δυνάμεις Κούρδων της Συρίας) και του τουρκικού στρατού.
Στην περιοχή έφτασε επίσης στρατιωτική βοήθεια υπό την αιγίδα των ΗΠΑ. Οι ενισχύσεις στάλθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (08/10) και φορτώθηκαν με στρατιωτικά οχήματα, με εφοδιαστικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η υπόθεση του βίντεο που κυκλοφόρησε χθες, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν μπορεί να ιδωθεί απλώς ως ένα ακόμη επεισόδιο ψηφιακής παραπληροφόρησης. Ούτε μπορεί να κριθεί αποκλειστικά στη βάση του αν πρόκειται για αυθεντικό υλικό ή προϊόν μοντάζ.