ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Καρκινοπαθείς και ογκολόγοι εγκλωβισμένοι στο χάος του ΓΕΣΥ καταγγέλλει ασθενής -Ένα μήνα περίμενε το MRI

ΚΥΠΡΟΣ: Καρκινοπαθείς και ογκολόγοι εγκλωβισμένοι στο χάος του ΓΕΣΥ καταγγέλλει ασθενής -Ένα μήνα περίμενε το MRI

Τα κακώς κείμενα που επικρατούν στον τομέα της υγείας, σε ό,τι αφορά τους καρκινοπαθείς, καταγγέλλει στο ThemaOnline, η Χάρις Περικλέους Λεμέσιου.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Η 43χρονη είναι καρκινοπαθής από το 2017. Όπως ανέφερε βίωσε και την περίοδο πριν από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και τώρα ζει την μετά ΓΕΣΥ εποχή.

Η κα Περικλέους, απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι είναι απαράδεκτο, να μην υπάρχει πιο άμεση και έγκαιρη διαδικασία εξέτασης και περίθαλψης των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της επικρατεί χάος στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου, μετά το ΓΕΣΥ.

Ο φόρτος εργασίας των ογκολόγων που εργάζονται στο εν λόγω Κέντρο Υγείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και οι γιατροί δεν προλαβαίνουν να δέχονται κόσμο.

Όπως πρόσθεσε, παλαιότερα έβλεπε τον γιατρό της κάθε μήνα, τώρα έχουν αραιώσει τα ραντεβού, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνουν.

Αφορμή για την καταγγελία της ήταν η περιπέτεια που έζησε τον τελευταίο μήνα.

Η 43χρονη, η οποία από το Δεκέμβριο του 2018 είναι σε “συντήρηση” αφού έχει "καθαρίσει" από τον καρκίνο, τον περασμένο Άυγουστο είχε παραπεμφθεί από τον Ογκολόγο της, σε Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο, που είναι επίσης ενταγμένο στο ΓΕΣΥ, για να κάνει Μαγνητική Τομογραφία (MRI), αφού κάτι είχαν δείξει οι τελευταίες εξετάσεις της.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο, είχε μεταβεί στο εν λόγω διαγνωστικό κέντρο και έκανε το MRI, οι μέρες ωστόσο περνούσαν και ο φάκελος της με τα αποτελέσματα, “αγνοείτο”. Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα τόσο του ίδιου του ογκολόγου της, όσο και της ίδιας, ο φάκελος ήταν... άφαντος.

Εντέλει χρειάστηκε η ίδια να μεταβεί επί τόπου, δυο, τρεις φορές να δει τι συμβαίνει. Πέρασε σχεδόν ένας μήνα και η 43χρονη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, με την αγωνία της να εντείνεται, δεν είχε καμία ενημέρωση. Τελικά όπως αποδείχθηκε κανείς δεν είδε τα αποτελέσματα, παρά μόνο το πρωί της Τετάρτης (09/10), όταν αναγκάστηκε να παρέμβει ο σύζυγός της. Απελπισμένος πήγε στο διαγνωστικό κέντρο και με έντονο ύφος απαίτησε αμέσως να διευθετηθεί το ζήτημα.

H κα Περικλέους άνεφερε επίσης τα εξής: "θέλω να επιβραβεύσω το λειτούργημα των Οικολόγων της Τράπεζας Κύπρου. Πρέπει η Πολιτεία να στηρίζει το έργο τους και όχι να το κάνει δυσκολότερο. Απαράδεκτο το ότι η Πολιτεία δεν εντάσσει το μηχάνημα για το MRI στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου και χρειάζεται να πηγαίνουμε αλλού. Το ογκολογικό πρέπει να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη μονάδα στο ΓΕΣΥ. Με τον υφιστάμενο τρόπο ταλαιπωρούνται και γιατροί και ασθενείς. Κύριοι της Πολιτείας και των αξιωμάτων έχετε να κάνετε με ανθρώπινες ζωές.

Τέλος θέλει να ευχαριστήσει το προσωπικό του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου "ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και το προσωπικό του ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου και τον γιατρό μου προσωπικά κ. Π. Κουντουράκη για το έργο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν.Παρακαλώ την Πολιτεία όπως αναθεωρήσει την περίπτωση του ΓΕΣΥ και την εφαρμογή στο ογκολογικό και επίσης να το επανδρώσει άμεσα με MRI".

Πάντως, οι καταγγελίες από καρκινοπαθείς για παρόμοια, αλλά και πιο σοβαρά θέματα είναι πολύ συχνό φαινόμενο, με το Υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμή να μην προβαίνει σε οποιεσδήποτε διορθωτικές ρυθμίσεις, βοηθώντας μία από τις πιο ευάλωτες κατηγορίες ασθενών, όπως είναι οι καρκινοπαθείς, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.  

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top