ΔΙΕΘΝΗ

Τις αντιδράσεις του Ιράν, της Κίνας, της Ιταλίας και της Συρίας προκάλεσε η τουρκική επίθεση στην Συρία

Τις αντιδράσεις του Ιράν, της Κίνας, της Ιταλίας και της Συρίας προκάλεσε η τουρκική επίθεση στην Συρία

Οι αντιδράσεις στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία συνεχίζονται σήμερα με το Ιράν να ζητάει να σταματήσει "αμέσως" η τουρκική επίθεση, την Ιταλία να την χαρακτηρίζει "απαράδεκτη", το Πεκίνο να καλεί να διαφυλαχθεί η κυριαρχία της Συρίας και τη Ρωσία να πιέζει για να αρχίσει ένας τουρκοσυριακός διάλογος.

Η Τεχεράνη απηύθυνε σήμερα έκκληση "να σταματήσει αμέσως" η τουρκική επίθεση που εξαπολύθηκε χθες εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν "εκφράζει τις ανησυχίες της" για τις συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο αυτής της επιχείρησης και "επιμένει στην ανάγκη να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις και να αποσυρθούν οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Συρίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Στη Ρώμη, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την επίθεση της Τουρκίας εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη Συρία και ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι μάχες. "Ως κυβέρνηση πιστεύουμε πως η τουρκική επιθετική πρωτοβουλία είναι απαράδεκτη. Την καταδικάζουμε ... επειδή η στρατιωτική δράση κατά το παρελθόν οδηγούσε πάντα σε περισσότερη τρομοκρατία", δήλωσε στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Ρώμη ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται του Κινήματος 5 Αστέρων που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

"Καλούμε σε άμεσο τερματισμό αυτής της επίθεσης, η οποία είναι απολύτως απαράδεκτη δεδομένου ότι η χρήση βίας συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του συριακού λαού, που έχει ήδη βιώσει την τραγωδία τα τελευταία χρόνια", δήλωσε ο Ντι Μάιο. Η Κίνα, από την πλευρά της, ζήτησε σήμερα να γίνει σεβαστή η συριακή κυριαρχία.

"Η Κίνα πίστευε ανέκαθεν πως η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να είναι σεβαστές και να διαφυλαχθούν", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ. Η διεθνής κοινότητα οφείλει "να αποφύγει να προσθέσει νέους παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση", πρόσθεσε. Τέλος η Ρωσία σχεδιάζει να ασκήσει πίεση για διάλογο ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Συρίας και της Τουρκίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή δήλωση του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top