Γερμανία: Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι ο ύποπτος για το περιστατικό στο Χάλε ήθελε να διαπράξει σφαγή στη συναγωγή

Γερμανία: Ο  εισαγγελέας δήλωσε ότι ο ύποπτος για το περιστατικό στο Χάλε ήθελε να διαπράξει σφαγή στη συναγωγή

Ο 27χρονος Γερμανός, ο οποίος σκότωσε την Τετάρτη 9/10 δύο ανθρώπους στην πόλη Χάλε, ήθελε να "διαπράξει σφαγή" στη συναγωγή όπου οι Εβραίοι γιόρταζαν το Γιομ Κιπούρ και να εμπνεύσει και άλλους για παρόμοιες επιθέσεις, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός ομοσπονδιακός εισαγγελέας Πέτερ Φρανκ.


"Αυτό που συνέβη χθες ήταν τρομοκρατία", δήλωσε ο Φρανκ στους δημοσιογράφους στην Καρλσρούη και πρόσθεσε πως ο νεαρός άνδρας "είχε την πρόθεση να διαπράξει σφαγή" στον χώρο λατρείας, του οποίου την πόρτα δεν κατάφερε να παραβιάσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE