ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΑ: Αντικαθεστωτικοί παινεύονται ότι έχουν τανκ του… Άσαντ – Άρχισε η μάχη στην Μανμπίτζ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΣΥΡΙΑ: Αντικαθεστωτικοί παινεύονται ότι έχουν τανκ του… Άσαντ – Άρχισε η μάχη στην Μανμπίτζ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

18:32 (14/10) - Εικόνες που όπως ισχυρίζονται δείχνουν ένα τανκ του συριακού στρατού, το οποίο έπεσε στα χέρια τους, παρουσιάζουν μέλη των Σύρων αντικαθεστωτικών (SNA).

Το άρμα μάχης βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μαντζίμπ που βρισκόταν στα χέρια των Κούρδων.

Δημοσιογράφος που παρακολουθεί και καλύπτει τις κινήσεις των Σύρων μαχητών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, ισχυρίζεται ότι «ο Συριακός Εθνικός Στρατός έχει υπό τον έλεγχό του άρμα μάχης στην περιοχή της Μανμπίτζ. Το τανκ ανήκει στις δυνάμεις του Άσαντ».

Ταυτόχρονα, πηγές προσκείμενες στην Τουρκία και στους Σύρους αντικαθεστωτικούς παρουσιάζουν VIDEO που με βάση τα όσα υποστηρίζουν ο συριακός στρατός του Άσαντ (Syrian Arab Army) υποχωρεί από την Μανμπίτζ.

Οι εικόνες για τις φερόμενες πιο πάνω εξελίξεις διαδίδονται ευρέως μέσω διαδικτύου.

Ωστόσο, διεθνή πρακτορεία αναφέρουν ότι γύρω στις 18:00 άρχισε η μάχη της Μανμπίτζ και κάθε άλλο παρά κάνουν λόγο για αποχώρηση των δυνάμεων του Άσαντ. Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε πως οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις και κομάντος άρχισαν να προελαύνουν προς τη Μανμπίτζ το απόγευμα της Δευτέρας. Το CNN-Turk επίσης αναφέρθηκε στην επίθεση, μεταδίδοντας πως μπορεί κανείς να ακούσει τις συγκρούσεις.

Την ίδια ώρα, με ταχείς ρυθμούς προωθούνται στη βορειοανατολική Συρία οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, που έφτασαν στην πόλη Μανμπίτζ και στην Τελ Τάμερ, μετά τη συμφωνία με τους Κούρδους και τη διαμεσολάβηση της Μόσχας.

Οι συριακές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Μανμπίτζ και σταδιακά προωθούνται προς το μέτωπο στην περιοχή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top