Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες σαρκοφάγους

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν 20 άθικτες σαρκοφάγους

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στο Λούξορ στη δυτική όχθη του Νείλου τάφο με 20 ξύλινες και διαφορετικών χρωμάτων άριστα διατηρημένες σαρκοφάγους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Μνημείων της αρχαιότητας της Αιγύπτου.


Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο εύρημα των τελευταίων ετών. Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, οι σαρκοφάγοι δεν έχουν ακόμη ανοιχτεί.

"Βρέθηκαν στην ίδια ακριβώς θέση στην οποία τις είχαν αφήσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι" αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται ότι πρόκειται για ταφή σε δύο επίπεδα.

Οι αιγυπτιακές αρχές υπόσχονται ότι θα ανακοινώσουν λεπτομέρειες για τα νέα ευρήματα κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λούξορ το ερχόμενο Σάββατο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Πενταμερή Νέας Υόρκης: Η Λευκωσία προετοιμάζεται- Ο Τατάρ προκαλεί - Η «μέση λύση» των ΗΕ

Στις 16-17 Ιουλίου, το κυπριακό θα βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο των εξελίξεων, στην έδρα των ΗΕ, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη πενταμερής συνάντηση, με την εμπλοκή των εγγυητριών δυνάμεων και της ΕΕ ο ρόλος της οποίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, παρά τον διορισμό του Ειδικού Απεσταλμένου της ΕΕ για το κυπριακό. Ο Γιοχάνες Χαν ωστόσο, δεν αναμένεται να βρίσκεται στον χώρο της διάσκεψης, στις 17 Ιουλίου, λόγω άρνησης της τουρκοκυπριακής πλευράς.