ΔΙΕΘΝΗ

Προσκάλεσε τον Ερντογάν στην Μόσχα ο Πούτιν

Προσκάλεσε τον Ερντογάν στην Μόσχα ο Πούτιν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το βράδυ της Τρίτης (15/10), ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ερντογάν.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία συζήτησαν την ανάγκη να αποφευχθεί μία σύρραξη μεταξύ Τούρκων στρατιωτών και Σύρων στρατιωτών του Ασαντ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, ο Πούτιν απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν να επισκεφθεί τη Μόσχα, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος αποδέχτηκε.

Ο Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πένς, στην Άγκυρα, την οποία ζήτησε ο Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει πιθανότητα να διατάξει «κατάπαυση πυρός» στη Συρία, μέχρι οι Κούρδοι «τρομοκράτες» του YPG εκκενώσουν την περιοχή κοντά στα σύνορα.

Πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είπε στον Ρώσο ομόλογό του ότι η στρατιωτική επιχείρηση που σχεδιάζεται ανατολικά του Ευφράτη θα συμβάλει στην ειρήνη και σταθερότητα της Συρίας και θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική λύση στη Συρία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι βασικό από πλευράς Τουρκίας η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων του λαού της Συρίας, προσθέτοντας ότι η Τουρκία εκτιμά την εποικοδομητική στάση της Ρωσίας σε αυτή τη διαδικασία. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top