Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία του προσωπικού μας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία του προσωπικού μας

 Προσδοκία της Άγκυρας είναι όπως οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία τουρκικών αποστολών στην Ελλάδα και να παρουσιάσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την είσοδο ομάδας αναρχικών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όπου διαμαρτυρήθηκαν για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "στις 11.00 το πρωί ελληνικές αναρχικές ομάδας οι οποίες όπως είναι  γνωστό δραστηριοποιούνται και στη δομή των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG έγινε προσπάθεια να προκληθεί επεισόδιο εναντίον του Σπιτιού του Ατατούρκ στην περίβολο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι δράστες απομακρύνθηκαν από την ελληνική αστυνομία χωρίς να έχουν την ευκαιρία να βλάψουν το προσωπικό ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές στο σπίτι του Ατατούρκ και στο τουρκικό προξενείο.

“Προσδοκία μας από τις ελληνικές αρχές είναι να λάβουν αυστηρά μέτρα για την παρεμπόδιση τέτοιων και παρόμοιων προσπαθειών και την προστασία των αποστολών μας και του προσωπικού μας καθώς και να διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την τιμωρία των δραστών όπως τους αξίζει παρουσιάζοντας τους ενώπιον δικαιοσύνης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE