Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία του προσωπικού μας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσδοκία μας οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία του προσωπικού μας

 Προσδοκία της Άγκυρας είναι όπως οι ελληνικές αρχές να λάβουν αυστηρά μέτρα για προστασία τουρκικών αποστολών στην Ελλάδα και να παρουσιάσουν τους δράστες ενώπιον της δικαιοσύνης, αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ για την είσοδο ομάδας αναρχικών στο τουρκικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη όπου διαμαρτυρήθηκαν για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "στις 11.00 το πρωί ελληνικές αναρχικές ομάδας οι οποίες όπως είναι  γνωστό δραστηριοποιούνται και στη δομή των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK/PYD/YPG έγινε προσπάθεια να προκληθεί επεισόδιο εναντίον του Σπιτιού του Ατατούρκ στην περίβολο του τουρκικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη".

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, οι δράστες απομακρύνθηκαν από την ελληνική αστυνομία χωρίς να έχουν την ευκαιρία να βλάψουν το προσωπικό ή να προκαλέσουν υλικές ζημιές στο σπίτι του Ατατούρκ και στο τουρκικό προξενείο.

“Προσδοκία μας από τις ελληνικές αρχές είναι να λάβουν αυστηρά μέτρα για την παρεμπόδιση τέτοιων και παρόμοιων προσπαθειών και την προστασία των αποστολών μας και του προσωπικού μας καθώς και να διασφαλίσουν σε κάθε περίπτωση την τιμωρία των δραστών όπως τους αξίζει παρουσιάζοντας τους ενώπιον δικαιοσύνης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE