ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΣΑΕΚ- MUNICH RE: Συνέδριο για την ορθή ασφάλιση των υψηλών κτηρίων

ΣΑΕΚ- MUNICH RE: Συνέδριο για την ορθή ασφάλιση των υψηλών κτηρίων

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ο αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re διοργάνωσαν με επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα “Insuring High Rise Buildings – Large Projects”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου στο The Sporting Club.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν περισσότερα από 75 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών μελών του ΣΑΕΚ και εμπειρογνώμονες από κλάδους που σχετίζονται με την ανέγερση κτηρίων. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος που θα οδηγήσει σε κοινό πλαίσιο σχετικά με την ασφάλιση των υψηλών κτηρίων.


Μέσα από σεμιναριακού τύπου διαλέξεις για τις ιδιαιτερότητες της ασφάλισης υψηλών κτηρίων, με παρουσιάσεις καλών πρακτικών αλλά και αποτυχιών από ξένους ειδικούς και τον εκτενή διάλογο που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους των υψηλών κτηρίων σε όλα τα στάδια κατασκευής και λειτουργίας τους καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, η ανάπτυξη υψηλών κτηρίων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο δημιουργεί για τις ασφαλιστικές εταιρείες νέα δεδομένα και προκλήσεις. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι προσφερόμενες υπηρεσίες να επικαιροποιούνται συνεχώς αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνογνωσία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο.


Εκ μέρους του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, ο Διευθυντής, κ. Ανδρέας Αθανασιάδης, προσφωνώντας χαιρετισμό του Προέδρου κ. Ανδρέα Στυλιανού, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Munich Re για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή στο συνέδριο καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της E.M. Manos στην Κύπρο κ. Ιωάννη Θεοδοσίου για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος της κατασκευής και λειτουργίας των υψηλών κτηρίων.
Ο κ. Αθανασιάδης τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των ασφαλιστικών εταιρειών στη νέα εποχή, ενθαρρύνοντας τους συμβούλους να αναζητούν την πληροφόρηση που θα τους εξελίξει και θα καλύψει αποτελεσματικά τις σύγχρονες ανάγκες των πελάτων τους.
Οι εκπρόσωποι της Munich Re, κ.κ. Andi Vossberg and Harald Ochsenkühn, κατά την παρουσίαση τους, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι «όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο τι καλύπτει το ασφαλιστήριο καθώς και να γνωρίζουν τις πιθανές επιπλοκές σε σχέση με την ασφάλιση μεγάλων έργων. Συνεπώς θα πρέπει να διασφαλίζεται η διαφάνεια μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων μερών».

 

Ο κος Ιωάννης Θεοδοσίου στη δική του παρουσίαση ανέφερε ότι «Το εγχείρημα κατασκευής και λειτουργίας υψηλών κτηρίων μπορεί να αποτελεί νέο αντικείμενο για την Κύπρο αλλά υπάρχει προϊστορία και παράδοση σε αρκετές χώρες. Η γνώση για όλα τα στάδια που αφορούν τέτοιες αναπτύξεις (σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία) είναι υπαρκτή και διαθέσιμη. Η διαχείριση κινδύνων θα πρέπει να αφορά όχι απλώς την ικανοποίηση των κανονισμών αλλά να προκύπτει μέσα από μια ευρύτερη και αναλυτική προσέγγιση διαχείρισης κινδύνων.»
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εσωτερικού εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με νέα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top