Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σήμερα 18 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όρισε την Κριστίν Λαγκάρντ Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μια μη ανανεώσιμη θητεία 8 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η Λαγκάρντ θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο, Μάριο Ντράγκι από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Στις 2 Ιουλίου 2019, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την  Λαγκάρντ και την έκρινε ως την κατάλληλη υποψήφια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Συμβούλιο (Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις) εξέδωσε επίσημη σύσταση στις 9 Ιουλίου 2019.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατύπωσαν τις απόψεις τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αντιστοίχως, στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 25 Ιουλίου 2019.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Νίκος Αναστασιάδης: Η αντεπίθεση, η αμφισβήτηση και η ανάγκη για θεσμική κάθαρση- Η Αρχή κατά της διαφθοράς και ο λαϊκισμός

Με μία εκτενή και προσεκτικά δομημένη διάσκεψη Τύπου, πλαισιωμένος από τους δικηγόρους του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να δώσει τη δική του απάντηση στα ευρήματα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Ωστόσο, πέρα από την απόρριψη των ισχυρισμών που τον αφορούν, το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει ήταν ένα: Η υπόθεση πρέπει να οδηγηθεί σε ανεξάρτητη ποινική διερεύνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE