Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σήμερα 18 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όρισε την Κριστίν Λαγκάρντ Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μια μη ανανεώσιμη θητεία 8 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η Λαγκάρντ θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο, Μάριο Ντράγκι από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Στις 2 Ιουλίου 2019, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την  Λαγκάρντ και την έκρινε ως την κατάλληλη υποψήφια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Συμβούλιο (Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις) εξέδωσε επίσημη σύσταση στις 9 Ιουλίου 2019.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατύπωσαν τις απόψεις τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αντιστοίχως, στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 25 Ιουλίου 2019.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE