Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Λαγκάρντ: Διορίστηκε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σήμερα 18 Οκτωβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όρισε την Κριστίν Λαγκάρντ Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για μια μη ανανεώσιμη θητεία 8 ετών, ανακοίνωσαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ. Η Λαγκάρντ θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο Πρόεδρο, Μάριο Ντράγκι από την 1η Νοεμβρίου 2019.

Στις 2 Ιουλίου 2019, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέτασε την  Λαγκάρντ και την έκρινε ως την κατάλληλη υποψήφια για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το Συμβούλιο (Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις) εξέδωσε επίσημη σύσταση στις 9 Ιουλίου 2019.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατύπωσαν τις απόψεις τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αντιστοίχως, στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 και στις 25 Ιουλίου 2019.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

«Βαθαίνει» η «κόντρα» Αβέρωφ-Παπαδόπουλου: Στο επίκεντρο ο Οδυσσέας – Οι ανταλλαγές σχολίων στο «Χ»

Η προεκλογική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον τέως πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου μεταφέρθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με φόντο τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE