Ονούφριος Κληρίδης: Ποιος ήταν ο 17χρονος νεκρός των Οκτωβριανών

Ονούφριος Κληρίδης: Ποιος ήταν ο 17χρονος νεκρός των Οκτωβριανών

Το 1931, οι τελωνειακοί δασμοί που επέβαλε η αγγλική κυβέρνηση και η δυσχερής οικονομική κατάσταση του κόσμου σε συνδυασμό με την άρνηση για Ένωση με την Ελλάδα, αποτέλεσαν τις αιτίες που οδήγησαν στο ξέσπασμα της πρώτης αιματηρής εξέγερσης των Κυπρίων ενάντια στους αποικιοκράτες.

Τα Οκτωβριανά, όπως έμεινε γνωστή η εξέγερση, ξεκίνησαν στις 17 του μηνός όταν ο Νικόδημος Μυλωνάς παραιτήθηκε από το Νομοθετικό Συμβούλιο και κάλεσε τον λαό σε αντίσταση και ανυπακοή.

Τέσσερις μέρες μετά, στην εκκλησία της Φανερωμένης στη Λευκωσία η πολυπληθέστατη συγκέντρωση, εντελώς αυθόρμητα οδήγησε σε διαδήλωση η οποία κατέληξε στο κυβερνείο.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Φ. Φαίδωνος: Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου - Αποχώρησε η ομάδα του ΑΚΕΛ

Με μειωμένη παρουσία μελών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου, η οποία είχε αναβληθεί την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των εξελίξεων που αφορούν τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

BEST OF TOTHEMAONLINE