Τηλεφωνική συνδιάλεξη Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν με επίκεντρο τη Συρία και την Ουκρανία

Τηλεφωνική συνδιάλεξη Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν με επίκεντρο τη Συρία και την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν είχαν τη Δευτέρα 21/10 μια τηλεφωνική συνδιάλεξη κατά την οποία συζήτησαν την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία και την Ουκρανία, έγινε γνωστό από το Κρεμλίνο, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.


Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, επισημάνθηκε πως η εθνική κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα στη Συρία θα πρέπει να γίνονται σεβαστές, προσθέτει το Κρεμλίνο. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε ότι είναι σημαντικό να παραταθεί η εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία. Επίσης, υπογράμμισε ότι αναμένει οι εντάσεις στη βορειοανατολική Συρία να διευθετηθούν μέσω διπλωματικών οδών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.