ΑΒΕΡΩΦ: Μπορούν να γίνουν πολλά για στήριξη των αγροτών

ΑΒΕΡΩΦ: Μπορούν να γίνουν πολλά για στήριξη των αγροτών

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο των επαφών του με τους εργαζόμενους στον πρωτογενή τομέα παραγωγής συναντήθηκε την Τρίτη 22/10 με αγρότες στην περιοχή της Περιστερώνας, όπου αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τον τομέα και έγινε κοινωνός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου διαβεβαίωσε πως δεν θα μείνει στα λόγια καθώς μπορούν να γίνουν πολλά για στήριξη των αγροτών.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημειώνοντας ότι πρέπει να διατηρηθεί ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας και η γεωργία, παρατήρησε πως «είναι έγκλημα να εγκαταλείψουμε δεκάδες χιλιάδες κόσμο που αναγιώθηκε μέσα στα χωράφια, συνεχίζει να εργάζεται και είναι η τάξη που αν δεν δουλέψουν αυτοί δεν έχει να φάει ο κόσμος».
 
Περαιτέρω ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι τα εισοδήματα των αγροτών  είναι πενιχρά καθώς έχουν  ψηλά κόστη παραγωγής.
 
Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση πως από τη στιγμή που το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιτρέπει να υπάρχει μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ  στο αγροτικό ρεύμα δεν θα πρέπει να συνεχίσουμε να χρεώνουμε τους γεωργούς με 19% ΦΠΑ στην κατανάλωση αγροτικού ρεύματος.
 
Καταλήγοντας ο κ. Νεοφύτου είπε πως άκουσε τα προβλήματα και τις εισηγήσεις των παρευρισκομένων  και θα κάνει ότι μπορεί ως Πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ώστε «να δείτε και οι γεωργοί μια άσπρη μέρα».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο  γεωργός Πέτρος Χατζηνεοφύτου υποδεχόμενος τον κ. Νεοφύτου είπε πως με τα δεδομένα τα σημερινά, δεν μας μένουν κέρδη και ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ να εγκύψει στα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

ΠτΔ: Αισιοδοξία για νέα πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στο Κυπριακό

Την αισιοδοξία του για μετουσίωση της πολιτικής βούλησης της ελληνοκυπριακής πλευράς σε μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα φέρει αποτελέσματα στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό εξέφρασε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά τη συμμετοχή του στον φιλανθρωπικό αγώνα δρόμου «Run for Autism», στην Αγία Νάπα.

BEST OF TOTHEMAONLINE