ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Η Κροατία πληροί τα κριτήρια για να εισέλθει στη ζώνη Σένγκεν

Κομισιόν: Η Κροατία πληροί τα κριτήρια για να εισέλθει στη ζώνη Σένγκεν

Στην ανακοίνωση ότι η Κροατία πληροί τα κριτήρια για να εισέλθει στη ζώνη Σένγκεν, προχώρησε σήμερα μετά από τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η Κομισιόν καλεί τώρα το Συμβούλιο να συζητήσει την πρόταση της με στόχο την ένταξη της Κροατίας στον χώρο Σένγκεν σύμφωνα με την πράξη προσχώρησης του 2011.


Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θεωρεί πως "με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας αξιολόγησης Σένγκεν που ξεκίνησε το 2016, η Κροατία έλαβε τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσει ότι πληρούνται οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την πλήρη εφαρμογή των κανόνων και των προτύπων Σένγκεν". 

"Η Κροατία θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή όλων των εν εξελίξει δράσεων, ιδίως της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων, ώστε να διασφαλίζεται ότι εξακολουθούν να πληρούνται οι εν λόγω προϋποθέσεις", ανακοίνωσε η Κομισιόν και "επιβεβαιώνει επίσης σήμερα ότι η Κροατία συνεχίζει να τηρεί τις δεσμεύσεις που συνδέονται με τους κανόνες Σένγκεν και τις οποίες ανέλαβε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων προσχώρησης".

Στη σημερινή της έκθεση η Κομισιόν καταγράφει "τις αξιολογήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Μάιο του 2019, στις οποίες εξετάστηκε η εφαρμογή των κανόνων και των προτύπων Σένγκεν από την Κροατία σε διάφορους τομείς".

"Αν και η Επιτροπή είχε ήδη αξιολογήσει επιτυχώς και είχε επιβεβαιώσει την πλήρη εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν στους τομείς της προστασίας των δεδομένων, της αστυνομικής συνεργασίας, της κοινής πολιτικής θεωρήσεων, των επιστροφών, του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν (SIS), των πυροβόλων όπλων και της δικαστικής συνεργασίας σε ποινικές υποθέσεις, η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει επίσης ότι η Κροατία έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την πλήρωση των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των κανόνων Σένγκεν στον τομέα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων", αναφέρει η Κομισιόν.

"Η Κροατία θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να εξασφαλίσει τη συνεπή εφαρμογή όλων των εν εξελίξει δράσεων στον τομέα αυτό", καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top