ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Παραδέχεται ότι του αφαίρεσε τη ζωή, όχι ότι έβαλε φωτιά -'Έδωσε' 14χρονο

ΚΑΚΟΥΡΓΙΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ: Παραδέχεται ότι του αφαίρεσε τη ζωή, όχι ότι έβαλε φωτιά -'Έδωσε' 14χρονο

Νέα εξέλιξη στη δίκη του 21χρονου Μιχάλη Χριστοφόρου που κατηγορείται για τη δολοφονία του 76χρονου –ιδιαίτερα αγαπητού στη Λάρνακα- Κόκου Μαυρομμάτη.

Ο Χριστοφόρου παραδέχεται ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λάρνακας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ωστόσο αρνείται πως έθεσε φωτιά στο υποστατικό που διέμενε ο συμπαθής γέροντας.

Είπε πως τη φωτιά στο σπίτι του 76χρονου την έθεσε 14χρονος φίλος του, το όνομα του οποίου ανέφερε στο δικαστήριο. Εξήγησε πως ήταν μαζί με τον 14χρονο το συγκεκριμένο πρωινό.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Θέμης Θωμά, στο πλαίσιο της αγόρευσης του στην δικαστική διαδικασία της Τρίτης (22/10) , εξήγησε ότι ο πελάτης του δεν παραδέχεται τις κατηγορίες διάρρηξης της οικίας του Μαυρομμάτη και ληστείας σε βάρος του με λεία 100 ευρώ, αδικήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαπράχθηκαν στις 15 του ίδιου μήνα.

Υποστήριξε ότι δεν έχει διευκρινιστεί ενώπιον του δικαστηρίου η ημερομηνία που για πρώτη φορά ο πελάτης του λήστεψε το θύμα. Ο Θωμά –κατά συνέπεια- κάλεσε το Κακουργιοδικείο να αθωώσει τον 21χρονο στις τρεις κατηγορίες στις οποίες αρνείται ενοχή.

Εκτός από την ανθρωποκτονία, ο Χριστοφόρου παραδέχθηκε σε προηγούμενη δικάσιμο τις κατηγορίες της διάρρηξης και της ληστείας, που διαπράχθηκαν το ίδιο πρωινό (27/1). Παραδέχθηκε, ακόμη, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, που διέπραξε λίγη ώρα μετά την ανθρωποκτονία του 76χρονου.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης έκανε λόγο για άτομο με νοητική στέρηση και προβλήματα, που δεν έχει την ευφυΐα ενός κανονικού ανθρώπου και ότι σκοπός του από την αρχή ήταν να πάρει την αποκλειστική ευθύνη του εγκλήματος πάνω του.

Αντίθετα, η θέση της Αστυνομίας και κατ’ επέκταση της Κατηγορούσας Αρχής είναι ότι τις πρωινές ώρες της 27ης Ιανουαρίου 2019 ο Χριστοφόρου ήταν μόνος του στο σπίτι του Κόκου Μαυρομμάτη και ότι αυτός έθεσε κακόβουλα την πυρκαγιά.

Ο Θωμά θα συνεχίσει την αγόρευσή του στις 30 Οκτωβρίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top