ΔΙΕΘΝΗ

Νέος ρόλος για τον Μπαρνιέ στη μετά Brexit εποχή, UKTF το όνομα της νέας μονάδας

Νέος ρόλος για τον Μπαρνιέ στη μετά Brexit εποχή, UKTF το όνομα της νέας μονάδας

Το Kολέγιο των Επιτρόπων αποφάσισε σήμερα να δημιουργήσει στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας της Κομισιόν μια «ομάδα εργασίας για τις σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο» (με τον τίτλο UKTF). Όπως ανακοινώθηκε, ο Michel Barnier διορίστηκε επικεφαλής της ειδικής ομάδας.


Σύμφωνα με την Κομισιόν, η UKTF θα περιλαμβάνει την τρέχουσα TF50 (Task Force για την προετοιμασία και τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο βάσει του άρθρου 50 ΣΕΕ) και τη μονάδα «ετοιμότητας Brexit» της Γενικής Γραμματείας.

Η Task Force, όπως και η TF50, θα συντονίσει το σύνολο των εργασιών της Κομισιόν για όλα τα στρατηγικά, επιχειρησιακά, νομικά και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με το Brexit. Θα είναι υπεύθυνη για την οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων βάσει του άρθρου 50, καθώς και για το έργο ετοιμότητας της Κομισιόν για έξοδο χωρίς συμφωνία και τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για τη σχέση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ομάδα θα λειτουργεί υπό την άμεση εξουσία του Προέδρου και σε στενή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία και όλες τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες της Επιτροπής.

Μόλις η Συμφωνία Αποχώρησης επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δώσει τη συγκατάθεσή του, η ΕΕ είναι έτοιμη να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες που οδηγούν σε διαπραγματεύσεις για τις μελλοντικές μας σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, τηρώντας πλήρως τις κατευθυντήριες γραμμές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Michel Barnier θα υποστηριχθεί από έναν αναπληρωτή προϊστάμενο της Task Force, σε αναπληρωτή γενικό διευθυντή. Η σημερινή απόφαση τίθεται σε ισχύ στις 16 Νοεμβρίου 2019 - ανεξάρτητα από τις εξελίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο - και συμφωνήθηκε σε στενή συνεργασία μεταξύ του Προέδρου Jean - Claude Juncker και της εκλεγείσας Προέδρου Ursula von der Leyen.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top