ΚΥΠΡΟΣ

ΚΑΔΗΣ: Πρόκληση η μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο 24% ως το 2030

ΚΑΔΗΣ: Πρόκληση η μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στο 24% ως το 2030

Σημαντική πρόκληση αποτελεί, σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, η επίτευξη του εθνικού στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου έως το 2030 στο 24%, σε σχέση με το 2005, και η συνεισφορά από όλους τους τομείς της οικονομίας.
 

Σε χαιρετισμό, στην Τελετή Απονομής των Βραβείων «Business4Climate», ο κ. Καδής είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο σχεδιασμού μέτρων για επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια, έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο η Πρότασή μας για τη δημιουργία Σχεδίου Χορηγιών.
 
«Το Σχέδιο, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το 2020, σκοπό έχει τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, με δικαιούχους επιχειρήσεις που διαχειρίζονται θερμοκηπιακά φθοριούχα αέρια και απόβλητα για την παραγωγή βιοκαυσίμων, καθώς και επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία Business4Climate», υπογράμμισε.
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Καδής είπε ότι η Κύπρος, μέσα από την εφαρμογή πολιτικών για μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, θα απεξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα μεταβεί σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
 
Ανέφερε, επίσης, ότι μέσα από το νέο πακέτο «κλίμα και ενέργεια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αξιοποιηθούν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σχετικών πολιτικών και μέτρων, στο πλαίσιο των οποίων αναμένεται ιδιαίτερη συνεισφορά από τον ιδιωτικό τομέα.
 
Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ακόμη ότι οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής θεωρούνται περισσότερο ευάλωτες στις επιπτώσεις αυτές και εκτιμάται ότι, αν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα, η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει ιδιαίτερα αρνητικές περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και πρόσθεσε ότι «η χώρα μας, στο ανώτατο επίπεδο του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία, σε συνεργασία με γειτονικά κράτη, ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση των κινδύνων που προέρχονται από την κλιματική αλλαγή».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία Business4Climate, ο κ. Καδής είπε ότι αποτελεί παράδειγμα ουσιαστικής συμβολής του ιδιωτικού τομέα προς την κατεύθυνση αυτή και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Γεωργίας στηρίζει την σημαντική αυτή πρωτοβουλία και έχει ήδη συμπεριλάβει στις προτάσεις του Προϋπολογισμού του για το 2020, ποσό το οποίο θα επιτρέπει τη συνέχισή της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top