ΠΑΣΥΚΙ: Άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των εξετάσεων ειδικότητας στην Ελλάδα

ΠΑΣΥΚΙ: Άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος των εξετάσεων ειδικότητας στην Ελλάδα

Την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος που προέκυψε με τη διαδικασία των εξετάσεων ειδικότητας στην Ελλάδα με συνεννόηση σε επίπεδο Υπουργείων Υγείας Κύπρου και Ελλάδας, ζητά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ).

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία εκφράζει «τη στήριξη και συμπαράσταση της στους ειδικευόμενους ιατρούς αναφορικά με το τρέχον πρόβλημα που έχει προκύψει και έχει σχέση με την συμμετοχή τους στην διαδικασία των εξετάσεων ειδικότητας στην Ελλάδα» και σημειώνει ότι η ίδια «έγκαιρα και επανειλημμένα έχει προβεί σε παραστάσεις προς το Υπουργείο Υγείας».

Εκφράζεται παράλληλα η εκτίμηση ότι τυχόν καθυστέρηση θα αποβεί επιβλαβής στην επαγγελματική πορεία των συγκεκριμένων ιατρών, ενώ δυνητικά θα επιφέρει κλιμάκωση, αφού θα αποθαρρύνει αποφοίτους ιατρικών σχολών να επιλέξουν την Κύπρο για την απόκτηση ειδικότητας.

Η συντεχνία θεωρεί ότι «η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα, με συνεννόηση σε επίπεδο Υπουργείων Υγείας των δύο χωρών».

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE