ΣΥΡΙΑ: Ο κυβερνητικός στρατός συγκρούεται με τουρκικές δυνάμεις

ΣΥΡΙΑ: Ο κυβερνητικός στρατός συγκρούεται με τουρκικές δυνάμεις

Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα έχουν εμπλακεί και την Τετάρτη 30/10 σε σφοδρές συγκρούσεις με τουρκικές δυνάμεις στην ύπαιθρο γύρω από τη μεθοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν.δ

Στη συγκεκριμένη περιοχή η Άγκυρα διεξάγει στρατιωτική επίθεση με στόχο να δημιουργήσει μια «ασφαλή» ζώνη, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες ωστόσο υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες δήλωσαν πως συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα κατά διαστήματα τις τελευταίες ημέρες με συριακά στρατεύματα νότια της Ρας αλ-Άιν, η οποία ελεγχόταν από τις δυνάμεις των Κούρδων της Συρίας και κατελήφθη.

Κατόπιν συμφωνίας των κουρδικών δυνάμεων, συριακά στρατεύματα έχουν προωθηθεί για καταλάβουν θέσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

ΠτΔ: Συζήτηση για το άρθρο 42,7 της Συνθήκης ΕΕ στο Άτυπο Συμβούλιο στη Λευκωσία

Τι ακριβώς κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση ενεργοποίησης του άρθρου 42,7 της Συνθήκης της ΕΕ από ένα κράτος μέλος θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στο πλαίσιο του Άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 23-24 Απριλίου, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE