ΠΑΡΑ-THEMA

Το παράκαναν με τα φιμέ τζάμια στην Κύπρο – «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;»

Το παράκαναν με τα φιμέ τζάμια στην Κύπρο – «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;»

Η νέα μόδα των φιμέ τζαμιών στα πίσω παράθυρα των αυτοκινήτων προκαλεί ανισότητα.

Ο λόγος είναι πολύ απλός για τους σχετικούς με το αντικείμενο:

Σε περίπτωση που ένας πολίτης οδηγεί αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια, μπορεί να κρύβει την παρανομία του ή τη μη συμμόρφωσή τους με τους νόμους. Αν για παράδειγμα, ένας οδηγός δεν φροντίσει τα παιδιά του στα πίσω καθίσματα να φέρουν ζώνη ασφαλείας ή/και ειδικό κάθισμα –εφόσον είναι απαραίτητο- ο αστυνομικός που ασκεί έλεγχο δεν θα το αντιληφθεί αν τα πίσω τζάμια είναι φιμέ. Με απλά λόγια, δεν θα δεχθεί παρατήρηση ο οδηγός και κατά συνέπεια δεν θα συμμορφωθεί, με τον κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος να είναι ορατός.

Δικαιολογημένα ένας πολίτης πρόσφατα εστίασε στο πιο πάνω γεγονός, όταν κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο. «Εγώ γιατί να είμαι εκτεθειμένος στον νόμο;» διερωτήθηκε.

*Νεότερη ενημέρωση (15:58): Επειδή κάποιοι αναγνώστες επικοινώνησαν μαζί μας, να διευκρινίσουμε πως δεν κάναμε λόγο για παρανομία. Άλλωστε στο εγχειρίδιο αλλαγών, μετατροπών και προσαρμογών, σημειώνεται: 'Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αλλαγή του χρώματος με οποιαδήποτε τρόπο ή μέθοδο ή μέσω επικόλλησης μεμβράνης, που διαφοροποιεί τον αρχικό χρωματισμό του εμπρόσθιου ανεμοθώρακα και των εμπρόσθιων πλαϊνών (οδηγού και συνοδηγού) υαλοπινάκων, όπως αυτοί έχουν κατασκευαστεί και εγκριθεί. Η αλλαγή του χρώματος με οποιαδήποτε τρόπο ή μέθοδο ή μέσω επικόλλησης μεμβράνης στους υπόλοιπους υαλοπίνακες επιτρέπεται'.

Ο συνετός

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top