Χασαμπουλιά: O φόβος και ο τρόμος της Κύπρου - Πώς ο καφετζής Χασαμπουλής έγινε εγκληματίας από τον έρωτά του για μια γυναίκα

Χασαμπουλιά: O φόβος και ο τρόμος της Κύπρου - Πώς ο καφετζής Χασαμπουλής έγινε εγκληματίας από τον έρωτά του για μια γυναίκα

Όνομα που προκαλεί δέος και θαυμασμό, για τους αντι-ήρωες της Τουρκοκρατίας στην Κύπρο, που έμειναν γνωστοί ως Χασαμπουλιά.

Τρία αδέλφια, από τα Μαμώνια της Κύπρου, δημιούργησαν την πιο τρομερή και άγρια εγκληματική συμμορία στα χρονικά του κυπριακού εγκλήματος και δύο αιώνες μετά παραμένουν γνωστοί.

Ποιήματα, τραγούδια, σειρές και ταινίες έχουν δημιουργηθεί για τους τρεις Τουρκοκύπριους, που σκόρπισαν τον τρόμο στην Κύπρο και ρεζίλευαν για χρόνια τις αστυνομικές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.