Γύρω στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι μη εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι στα κατεχόμενα

Γύρω στις 10 χιλιάδες ανέρχονται οι μη εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι στα κατεχόμενα

Μεταξύ 8 με 10 χιλιάδες υπολογίζεται ο αριθμός των μη εγγεγραμμένων εργαζομένων στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η «βουλή» ενέκρινε ομόφωνα τον περί αλλοδαπών και μετανάστευσης (τροποποιητικό) «νόμο» ο οποίος αποσκοπεί στην εγγραφή μη εγγεγραμμένων εργαζομένων. Στη ψηφοφορία δεν συμμετείχαν 20 «βουλευτές».

Ο «υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης» Faiz Sucuoglu δήλωσε ότι το ποσοστό των μη εγγεγραμμένων εργαζομένων το 2019 ήταν 20,44%, που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε στα κατεχόμενα.
 
Είπε ακόμη ότι μετά τη δημοσίευση του «νόμου» στην «επίσημη εφημερίδα», οι μη εγγεγραμμένοι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή μέσα σε 30 ημέρες, αφού πρώτα πληρώσουν πρόστιμο 475 ευρώ, που αποτελεί τον ελάχιστο μισθό.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE