Σοκαρισμένος ο ΓΓ του ΟΗΕ από τον απολογισμό των νεκρών των διαδηλώσεων στο Ιράκ

Σοκαρισμένος ο ΓΓ του ΟΗΕ από τον απολογισμό των νεκρών των διαδηλώσεων στο Ιράκ

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι "σοκαρισμένος από τον απολογισμό των νεκρών" των τελευταίων εβδομάδων στο Ιράκ, όπου εκτυλίσσονται από τον Οκτώβριο μαζικές διαδηλώσεις, δήλωσε εκπρόσωπός του.

Οι ιρακινοί πολίτες "πρέπει να μπορούν να διαδηλώνουν ελεύθερα και ειρηνικά, οι δυνάμεις ασφαλείας πρέπει να επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση", τόνισε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, για να προσθέσει ότι ο αριθμός των θυμάτων στις κινητοποιήσεις είναι "εντελώς απαράδεκτος".

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τουλάχιστον 13 διαδηλωτές μέσα σε 24 ώρες, εγκαταλείποντας την τακτική της σχετικής αυτοσυγκράτησης και χρησιμοποιώντας αληθινές σφαίρες για να καταστείλουν τις κινητοποιήσεις. Περισσότεροι από 260 Ιρακινοί έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους τις πρώτες εβδομάδες των κινητοποιήσεων, όταν ελεύθεροι σκοπευτές πυροβολούσαν διαδηλωτές από στέγες στη Βαγδάτη.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.