ΔΙΕΘΝΗ

Σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους διαβλέπουν οι Σοφοί της γερμανικής οικονομίας

Σημαντικούς οικονομικούς κινδύνους διαβλέπουν οι Σοφοί της γερμανικής οικονομίας

Tο γερμανικό Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για την Οικονομία σε γνωμοδότηση του προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν βλέπει τη Γερμανία σε καθοδική δίνη και σημειώνει πως «δεν υπάρχει ανάγκη για πακέτο ενίσχυσης της οικονομίας -η κυβέρνηση έχει ήδη δαπανήσει αρκετά, ούτως ή άλλως».

Προσθέτει δε πως  «η ανάπτυξη έχει ολοκληρωθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορεί κανείς να θεωρήσει πως θα υπάρξει ευρεία και βαθιά ύφεση».

Οι πέντε Σοφοί της γερμανικής οικονομίας στη γνωμοδότησή τους μείωσαν τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2019 στο 0,5% (προηγουμένως:   0,8%)   φθάνοντας έτσι στο   ίδιο   επίπεδο   με   τις   προβλέψεις   της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, κυρίως λόγω της αποδυνάμωσης της βιομηχανίας.

Για το επόμενο  έτος, αναμένουν αύξηση  του ΑΕΠ κατά  0,9%  και  παρουσιάζονται κατά συνέπεια  ελαφρώς πιο επιφυλακτικοί από την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το Συμβούλιο των Εμπειρογνωμόνων, «δεν χρειάζεται πρόσθετο πακέτο τόνωσης της οικονομίας», καθώς η δημοσιονομική πολιτική Χριστιανοδημοκρατών   και των Σοσιαλδημοκρατών  είναι   ήδη   επεκτατική.   Το   φρένο   του   χρέους, υποστηρίζουν, αφήνει περιθώρια για περισσότερες δημόσιες επενδύσεις.

Συνολικά, ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν «σημαντικούς» κινδύνους για την   οικονομία.  «Ειδικά   η  κλιμάκωση   των   εμπορικών   συγκρούσεων  θα   έπληττε σημαντικά τη γερμανική οικονομία που είναι προσανατολισμένη στις εξαγωγές. Λόγω των   πιο   δυσμενών   οικονομικών   συνθηκών   υπάρχει επίσης  ο   κίνδυνος   περισσότερων πτωχεύσεων   επιχειρήσεων   και   αθετήσεων   δανείων», αναφέρουν.
 
Ο   σημαντικός   δείκτης   των εισερχόμενων βιομηχανικών παραγγελιών προκάλεσε έκπληξη την Τετάρτη, καθώς σημειώνει για πρώτη φορά και πάλι ανοδική πορεία. Ωστόσο, αρκετοί σημαντικοί τομείς,   όπως   η   κατασκευή   μηχανών   και   η   χημική   βιομηχανία,   εξακολουθούν   να παρουσιάζουν πτωτική πορεία.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, λόγω   των   συγκρατημένων   οικονομικών   προοπτικών   και   των   διαρθρωτικών αλλαγών, της ψηφιοποίησης και των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να ενισχυθεί η αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top