ΔΙΕΘΝΗ

Χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ ως εταίρο, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ υποδεχόμενος τον Αμερικανό ομόλογό του

Χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ ως εταίρο, δηλώνει ο Γερμανός ΥΠΕΞ υποδεχόμενος τον Αμερικανό ομόλογό του

Επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί ο Υπουργός των ΗΠΑ  Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μαας να δηλώνει  «χρειαζόμαστε τις ΗΠΑ ως εταίρο».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού, ZDF, ο Αμερικανός Υπουργός   Εξωτερικών   θέλει   να   πείσει   για   μεγαλύτερη   εμπλοκή   στις παγκόσμιες συγκρούσεις και επιδιώκει να ενισχύσει και τη διατλαντική συνεργασία.

Πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών, ο Μαας μίλησε επαινετικά για τις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για  αξιόπιστο συνεργάτη.

Τόνισε τη σημασία της εταιρικής σχέσης με τις ΗΠΑ, λέγοντας : «Τους χρειαζόμαστε και ως εταίρο, καθώς σε τελική ανάλυση μας συνδέουν οι αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Ο δυτικός κόσμος στο σύνολό του –είπε- θα συνεχίσει να βασίζεται στο ότι «εμείς μαζί με τις ΗΠΑ αναλαμβάνουμε την ευθύνη για αυτές τις αξίες παγκοσμίως».

"Δεν υπάρχει  απολύτως καμία αμφιβολία  ότι   η   Γερμανία   αισθάνεται  μεγάλη ευγνωμοσύνη για το τι έκαναν οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του από αέρος ανεφοδιασμού του Βερολίνου το 1948-1949", ανέφερε.

 «Γνωρίζουμε ότι πρέπει να αναλάβουμε περισσότερη ευθύνη. Στις  διεθνείς  κρίσεις θα πρέπει υπάρχει και η ευρωπαϊκή συνεισφορά.  Μιλάμε για αυτό και με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, κυρίως τη Γαλλία», πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Ο Μάικ Πομπέο έφτασε στη Νυρεμβέργη την Τετάρτη το βράδυ. Πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του έγραψε στο Twitter  πως η Γερμανία είναι «σημαντικός σύμμαχος και στενός συνεργάτης της δέσμευσης μας στην Ευρώπη και τον κόσμο».«Προσβλέπω σε εποικοδομητικές συζητήσεις  για   το   πώς   μπορούμε   να  αντιμετωπίσουμε  μαζί   πολλά  σημαντικά παγκόσμια ζητήματα».

Για την   Παρασκευή    είναι προγραμματισμένες  συνομιλίες του Αμερικανού ΥΠΕΞ  με  την  Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, την Υπουργό Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ και τον Υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς.

 

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top