Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον συνοριοφυλάκων στο Τατζικιστάν

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον συνοριοφυλάκων στο Τατζικιστάν

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε πριν από δύο ημέρες εναντίον συνοριοφυλάκων στο Τατζκιστάν.

"Οι μαχητές του Χαλιφάτου επιτέθηκαν σε ένα κέντρο των αποστατών Τατζίκων συνοριοφυλάκων στην περιοχή του Ισκαμπόντ κοντά στα σύνορα" με το Ουζμπεκιστάν, ανέφερε το ΙΚ στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του Telegram.

Έκανε επίσης λόγο για "συγκρούσεις που συνεχίστηκαν για πολλές ώρες". Η επίθεση αυτή έγινε τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Ντουσάμπε. Οι αρχές του Τατζικιστάν ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι: 15 τζιχαντιστές, ένας αστυνομικός και ένας στρατιώτης.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε ότι οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν Τατζίκοι, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που έφτασαν στην περιοχή τρεις ημέρες νωρίτερα, προερχόμενοι από το Αφγανιστάν. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, ο Φαουάντ Αμάν, υποστήριξε ότι η επίθεση αυτή "δεν έχει καμία σχέση" με τη χώρα του.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Τατζικιστάν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες τεσσάρων αυτοκινήτων που ανήκαν στους δράστες. Σε άλλες φωτογραφίες διακρίνονται απανθρακωμένα πτώματα σε έναν δρόμο, αυτόματα όπλα και πυρομαχικά. λκανε επίσης λόγο για τέσσερις συλλήψεις.

Από KYΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE