Κούρδοι πετροβόλησαν ρωσοτουρκική περίπολο στη Συρία μετά τον θάνατο διαδηλωτή

Κούρδοι πετροβόλησαν ρωσοτουρκική περίπολο στη Συρία μετά τον θάνατο διαδηλωτή

Κούρδοι της Συρίας πετροβόλησαν μια κοινή ρωσοτουρκική περίπολο σήμερα, αφού ένα από τα οχήματα της παρέσυρε και σκότωσε έναν από τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη παρουσία Τούρκων στρατιωτών στην περιοχή.

Μια μικρή ομάδα Κούρδων είχε συγκεντρωθεί κοντά στην κοινότητα Μάαμπντα, σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Τουρκία, και εκτόξευε πέτρες και παπούτσια στην αυτοκινητοπομπή, ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ένας νεαρός άνδρας παρασύρθηκε από θωρακισμένο όχημα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Ντερέκ. "Πέθανε από εσωτερική αιμορραγία", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με τη βοήθεια Σύρων αντικαθεστωτικών ανταρτών, οι τουρκικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση στις 9 Οκτωβρίου στη βορειοανατολική Συρία για να απωθήσουν από τα σύνορα τους Κούρδους της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG). Η στρατιωτική επιχείρηση διακόπηκε μετά τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε η Άγκυρα αρχικά με τις ΗΠΑ και κατόπιν με τη Ρωσία. Συνεχίζονται όμως σποραδικά οι ανταλλαγές πυρών. Με βάση τη συμφωνία με τη Ρωσία, οι κουρδικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στα σύνορα και ξεκίνησαν κοινές περιπολίες Τούρκων και Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανέφερε ότι η σημερινή περιπολία - η τρίτη αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία - περιλάμβανε οκτώ οχήματα και κάλυψε έκταση 88 χιλιομέτρων. Κατά τη διάρκειά της οι στρατιώτες "επέδειξαν την αναγκαία προσοχή για να διασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια καθώς και του πληθυσμού απέναντι στους προβοκάτορες", έγραφε η ανάρτηση του υπουργείου στο Twitter, προφανώς σε απάντηση των πληροφοριών για τα επεισόδια.

Aπό ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Έντονη δυσαρέσκεια ΠτΔ προς Ολγκίν για τη συνάντηση με τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εξέφρασε στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, την έντονη δυσαρέσκειά του για τη συνάντηση που είχε η κ. Ολγκίν με τον «πρέσβη» της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Αυτό ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο Προεδρικό, με την κ. Ολγκίν, κατόπιν αιτήματος της ίδιας.

BEST OF TOTHEMAONLINE