ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρές μάχες στη βορειοανατολική Συρία

Σφοδρές μάχες στη βορειοανατολική Συρία

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε πως βομβαρδισμοί πυροβολικού συνεχίζονται ανάμεσα στους υποστηριζόμενους από την Τουρκία αντάρτες και τις υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Ταλ Ταμρ και Αμπού Ρασίν.

Τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα διεξάγουν επίσης επιδρομές στην περιοχή, προκαλώντας τραυματίες μεταξύ των κουρδικών και των συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων, με τα οποία οι Κούρδοι έχουν σχηματίσει μια συμμαχία, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Αφότου άρχισε η επίθεση, στις 9 Οκτωβρίου, οι τουρκικές δυνάμεις και οι αντάρτες σύμμαχοι τους έχουν προχωρήσει σε έκταση 4.820 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αποσπώντας το 13,1% των εδαφών που ελέγχονται από τις SDF και τη συριακή κυβέρνηση στην περιοχή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Δύο συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, πρώτα με τις ΗΠΑ και μετά με τη Ρωσία, έφεραν μια παύση των μαχών και επρόκειτο να επιτρέψουν στους Kούρδους μαχητές της Συρίας να απομακρυνθούν από την περιοχή των συνόρων.

Ένας διοικητής των ανταρτών του Συριακού Εθνικού Στρατού, οργάνωση που υποστηρίζεται από την Τουρκία, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως οι εκεχειρίες καθυστέρησαν την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης, που ήταν προγραμματισμένο να πάρει λιγότερο χρόνο.

 

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη με τον Τζέιμς Τζέφρι, τον Αμερικανό ειδικό αντιπρόσωπο για τη Συρία, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στη διάρκεια των συνομιλιών η Τουρκία επανέλαβε τη δέσμευσή της να πολεμήσει εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top