Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ – Δίνουν το 'πράσινο φως' για κυρώσεις στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Συνεδριάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ – Δίνουν το 'πράσινο φως' για κυρώσεις στην Τουρκία για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Την Δευτέρα (11/11) πρώτο θέμα στην ατζέντα του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ, είναι οι παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΥΠΕΞ αναμένεται να εγκρίνουν μέτρα που θα ληφθούν κατά προσώπων και εταιρειών που σχετίζονται με τις παράνομες γεωτρήσεις.

Η EE έχει ήδη αποφασίσει να επιβάλει οικονομικά μέτρα κατά φυσικών και νομικών προσώπων που σχετίζονται, επωφελούνται, πραγματοποιούν ή υποστηρίζουν τις παράνομες τουρκικές γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η απόφαση των 28 Κρατών Μελών ελήφθη κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου με ομοφωνία και επικυρώθηκε στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο από τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 17ης Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», επικαλούμενο πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, αναφέρει ότι οι πρώτες κυρώσεις αναμένονται φέτος, αφού οι πιθανότητες για να αποσυρθεί άμεσα η Τουρκία, δεν είναι πολλές.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί οποιοδήποτε χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιβληθούν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μικρές χώρες, όπως η δική μας, πρέπει να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες» - Το Κυπριακό και ο παράγοντας ενέργεια

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Μικρές χώρες, όπως η δική μας, πρέπει να εκμεταλλεύονται τις συγκυρίες» - Το Κυπριακό και ο παράγοντας ενέργεια

Η Προεδρία της ΕΕ αποτελεί ευκαιρία για την Κύπρο να αναδείξει τις ευαισθησίες της και, σε συνδυασμό με τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές συγκυρίες, να αξιοποιηθεί ως μοχλός για την επίλυση του Κυπριακού, τονίζει ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

BEST OF TOTHEMAONLINE