ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Πολυάριθμες απώλειες από πλευράς Τουρκίας – Αναφορές για 200 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

ΣΥΡΙΑ: Πολυάριθμες απώλειες από πλευράς Τουρκίας – Αναφορές για 200 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες

Οι μάχες μεταξύ του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που υποστηρίζεται από την Τουρκία και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (Κούρδοι και Άραβες), συνεχίζονται κανονικά και κάθε μέρα ξεσπούν νέα μέτωπα συγκρούσεων.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Αραβικά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά για 200 νεκρούς από την πλευρά της Τουρκίας μέσα σε έναν μήνα, ενώ εκτιμούν πως οι τραυματίες ξεπερνούν τους 650.

Το πρακτορείο ειδήσεων HHA, που ασχολείται με την επικαιρότητα της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας αναφέρει πως «Στην επιχείρηση ‘ειρηνική άνοιξη’ 198 στρατιώτες του Συριακού Εθνικού Στρατού’, σκοτώθηκαν από τις 9 Οκτωβρίου, έχοντας εξουδετερώσει εκατοντάδες τρομοκράτες».

Ο στρατιωτικός αναλυτής, καθηγητής Ιστορίας και γεωπολιτικός παρατηρητής στα θέματα της Συρίας, Qalaat Al Mudiq, κάνει επίσης αναφορά σε 200 νεκρούς και περισσότερους από 650 τραυματίες.

Επιπλέον, το πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» αναφέρει στις 6 Νοεμβρίου πως 144 στρατιώτες από την πλευρά της Τουρκίας έχασαν την ζωή τους, ενώ 550 τραυματίστηκαν.

 

Η κατάσταση καθημερινά στην Συρία είναι κάτι περισσότερο από απελπιστική. Η κυβέρνηση του Άσαντ, σε συνεργασία με το Κρεμλίνο, βομβαρδίζουν καθημερινά τα χωρία γύρω από την πόλη Ιντλίμπ, όπου υποστηρίζεται πως έχουν δημιουργηθεί τρομοκρατικοί θύλακες.  Τη Δευτέρα (11/09), ένα αγόρι 10 ετών έχασε την ζωή του από τους βομβαρδισμούς του Συριακού Στρατού ενώ την ίδια ώρα, ένα τζαμί ιστορικής σημασίας για τον τοπικό πληθυσμό, παραδόθηκε στις φλόγες

Στα βόρεια και στην συνοριακή μεθόριο της Συρίας, μαίνονται καθημερινά μάχες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των δυνάμεων που υποστηρίζει η Τουρκία και των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που συνεργάζονται με τον Συριακό Στρατό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top