ΔΙΕΘΝΗ

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Τζιχαντιστές πολεμούν στο πλευρό της Τουρκίας - Αναλυτικά τα στοιχεία και το παρελθόν τους

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα: Τζιχαντιστές πολεμούν στο πλευρό της Τουρκίας  - Αναλυτικά τα στοιχεία και το παρελθόν τους

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων NPA (North Press Agency) δημοσίευσέ ένα αποκαλυπτικό άρθρο, σχετικά με την ταυτότητα του Ελευθέρου Συριακού Στρατού που υποστηρίζεται από την Τουρκία και βρίσκεται στις μπροστινές θέσεις της εισβολής της β. Συρίας, αναφέροντας πως ανάμεσα τους βρίσκεται μεγάλος αριθμός μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης (Ισλαμικό Κράτος) και άλλοι πρώην μαχητές της Jabhat al-Nusra (θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία) συμμετέχουν στις τάξεις του SNA  (συριακού εθνικού στρατού) που υποστηρίζεται από την Τουρκία, Αυτός ο στρατός είναι μια «ομπρέλα» πολλών ισλαμιστικών πολιτοφυλακών που εμπλέκονται στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Το Κέντρο Τεκμηρίωσης Παραβάσεων στη Βόρεια Συρία (VDC-NSY) έχει συλλέξει και τεκμηριώσει λεπτομερείς και πληροφορίες σχετικά με τα ονόματα των τοπικών ηγετών και μαχητών της τρομοκρατικής ομάδας ΙΚ που αγωνίζονται στις τάξεις του Εθνικού Στρατού, επίσης γνωστού ως ελεύθερου Συριακού Στρατού (TFSA ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου Παραβάσεων στη β. Συρία, αποκαλύπτονται πολλοί μαχητές, οι οποίοι ήταν διοικητικά μέλη του ΙΚ, αλλά μετά την μείωση της δράσης του, εντάχθηκαν στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό. Ορισμένοι, εντάχθηκαν στο τμήμα al-Hamzat, άλλοι εντάχθηκαν στον όμιλο Ahrar al-Sharqiya, al-Sultan Murad και υπάρχουν αναφορές για δεκάδες παραστρατιωτικές οργανώσεις, υποστηριζόμενες από την Τουρκία, στις οποίες εντάχθηκαν στοιχεία του ΙΚ.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά σε κάποια ονόματα στο δημοσίευμα, αλλά και σε μάχες που πήραν μέρος.  

1-Basel Mohammed al-Ali: 23 χρονών από το χωρίο Homs. Το ψευδώνυμο είναι Talha, ήταν μέλος του ΙΚ από την ίδρυσή του το 2013 και πολέμησε μαζί του στην έρημο του Homs (Badiya). Εργάστηκε στο τμήμα ασφάλειας, τον Ιούνιο του 2017 στο χωριό Ahtarin στο Αλέπο και εντάχθηκε στο τμήμα al-Hamzat, καθώς βρίσκεται σήμερα στην περιοχή Σουλούκ στη πόλη Ράκα.

2 - Basil Ghassan Alasoura, το ψευδώνυμο είναι ο Abu Osama al-Shami. Γεννήθηκε το 1993 στη Δαμασκό, και είναι ο πρώτος που εντάχθηκε στο Front al-Nusra το 2012 στη Γκούτα της Δαμασκού. Στη συνέχεια υποσχέθηκε υπακοή στο ΙΚ το 2014 και αγωνίστηκε στη Γκούτα και στο As- Suwayda.

Το 2017 έφυγε στην Ιντλίμπ, και ακολούθησε στρατιωτική πορεία στην Τουρκία συμμετέχοντας μαζί με τον τουρκικό στρατό στη στρατιωτική εισβολή στην Αφρίν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πόλη Ταλ Αμπιάντ.

3- Bashar Semaid: Το ψευδώνυμο Abu Islam Al-Qalamouni, Γεννήθηκε στην επαρχία της Δαμασκού το 1994, ενώ το 2014 εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στο Wilayat Damascus, στον τομέα al-Qalamoun, πολέμησε σε διάφορες μάχες στις επαρχίες της Δαμασκού, Palmyra και al-Tanf. Πραγματοποίησε διάφορες επιχειρήσεις στη Δαμασκό.

Πήγε στην Ιντλίμπ με την ομάδα του το 2017. Εκεί εργάστηκε σε συντονισμό με ένα άλλο μέλος του ΙΚ τον  "Abu Ayman al-Iraqi" και φυγάδευσε ηγέτες του ΙΚ στην Τουρκία.

Το 2018, εντάχθηκε στην ομάδα Ahrar al-Sharqiya μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του, και πολέμησε μαζί με την Τουρκία στην εισβολή του Αφριν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πόλη ΡαςΑλ Αιν με καθήκοντα πυροβολητή.

4 - Bashir al-Amouri: Το ψευδώνυμο Abu Ahmed al-Tadmari. Προέρχεται από το Sokhnah όπου γεννήθηκε το 1990. Ήταν μέλος στο Ισλαμικό Κράτος το 2014, και αρχικά, η αποστολή του ήταν να ανοίξει δρομολόγια λαθρεμπορίου προς την έρημο της Παλμύρας και στις περιοχές που κατέχουν οι Κούρδοι.

Το 2017, μετακόμισε στο χωρίο Azaz και συνέχισε το έργο του εκεί ως πέρασμα διακίνησης λαθρεμπορίου για τα μέλη του ΙΚ προς την Τουρκία και εντάχθηκε στο al-Sultan Murad Brigade, το δεύτερο Σώμα. Συμμετείχε στην τουρκική επίθεση στο Αφρίν. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ΡαςΑλ Αιν.

5-Abdullah Ahmad al-Abdullah: Γεννήθηκε το 1991 στο χωρίο Homs και προσχώρησε στο ΙΚ το 2014 ως ηγέτης. Πήγε να πολεμήσει κοντά στο al-Tanf και πραγματοποίησε διάφορες επιχειρήσεις εκεί εναντίον του Διεθνή Συνασπισμού.

Το 2014, κατάσχεσε SUV των Ηνωμένων Εθνών στη Γκούτα της Δαμασκού και το έφερε στην περιοχή της Πέτρας, αργότερα μετακόμισε στο χωρίο Αζάζ, για να συνεχίσει τις εργασίες του εκεί. Διακρίθηκε από τη στενή σχέση του με τους Τούρκους, και τον Αύγουστο προσχώρησε στην ομάδα του τμήματος al-Hamzat και συμμετείχε στην τουρκική επίθεση στην πόλη ΡαςΑλ Αιν.

6 - Ο Abdullah al-Shammari: 20 ετών, το ψευδώνυμο Abu Talha al-Shammari, κάτοικος του χωριού Sokhnah στην Παλμύρα, προσχώρησε στην τρομοκρατική ομάδα το 2015 στην περιοχή al-Shulah στο Deir ez-Zor.

Τον Φεβρουάριο του 2018, εντάχθηκε στην ομάδα Ahrar al-Sharqiya, αγωνίζεται τώρα στα μέτωπα του Σουλούκ και του Ταλ Αμπιάντ.

7.Abdullah Mohammed al-Oweidi: Το ψευδώνυμο Abu Saif al-Halabi, γεννήθηκε το 1989 στην επαρχία του Αλέπο, προσχώρησε στο ΙΚ το 2015 και πολέμησε πολλές μάχες στην επαρχία του Αλέπο. Το 2016, μετακόμισε στην περιοχή Dabsi και έγινε υπάλληλος της al-Hesba. Το 2017, μετακόμισε στο Ιντλίμπ και εντάχθηκε στις ομάδες που ανήκαν στην Τουρκία "Division 23, Al-Hamzat". Συμμετείχε με την Τουρκία στην επίθεση στην πόλη Αφριν, και επίσης στην πρόσφατη τουρκική επίθεση στην πόλη Ταλ Αμπιάντ.

8.Abdullah Mohammed al-Enezi: 27 ετών, υπήκοος της Σαουδικής Αραβίας, ψευδώνυμο "Abu Mohammed al-Jazrawi"

Ένωσε το ΙΚ από τη Σαουδική Αραβία προς την Τουρκία το 2015. Πολεμούσε τις ρωσικές και συριακές δυνάμεις στο Badiya και στην ύπαιθρο του Homs. Στη συνέχεια μετακόμισε στην πόλη Azaz το 2017 και προσχώρησε στην τουρκική θυγατρική ομάδα Ahrar al-Sharqiya, όπου και έγινε στρατιωτικός διοικητής της ομάδας Ahrar al-Sharqiya, και είναι σήμερα στην πόλη Ταλ Αμπιάντ

9.Abd al-Rahman Muhaimeed, το ψευδώνυμο Qusurah al-Dairi, γεννήθηκε στο Deir ez-Zor το 1992.

Από τα πρώτα μέλη του Front al-Nusra το 2012 στο Deir ez-Zor και συμμετείχε σε μάχες στην ύπαιθρο της Daraa εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων μαζί με την Αλ Κάιντα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top