ΚΟΣΜΟΣ

Μογκερίνι: Ταυτοποίηση των προσώπων και οντοτήτων για τη λίστα των κυρώσεων

Μογκερίνι: Ταυτοποίηση των προσώπων και οντοτήτων για τη λίστα των κυρώσεων

Ταυτοποίηση των προσώπων και οντοτήτων για τη λίστα των κυρώσεων είναι το επόμενο βήμα.

 

"Είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο ότι κάθε φορά που λαμβάνουμε απόφαση, το άμεσο ερώτημα ποιο είναι το επόμενο βήμα", δήλωσε σήμερα η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, Federica Mogherini, κληθείσα να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το τι θα ακολουθήσει μετά την επίσημη έγκριση του κανονισμού σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα για τις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

"Ναι, πήραμε μια απόφαση, η επίσημη απόφαση ελήφθη σήμερα, που εφαρμόζει πλήρως την απόφαση που πήραμε στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων τον περασμένο μήνα", εξήγησε.

"Τώρα, προφανώς, το πλαίσιο για τις κυρώσεις είναι σε ισχύ", δήλωσε.

"Τα επόμενα βήματα μπορεί να είναι η πρόταση να κατονομαστούν άτομα ή οντότητες για αυτή τη λίστα και θα δούμε αν και πότε θα συμβεί αυτό", πρόσθεσε ο F.Mogherini.

"Αυτό θα αντιμετωπιστεί στα αντίστοιχα επίπεδα της ομάδας εργασίας του Συμβουλίου και ενδεχομένως στο ίδιο το Συμβούλιο", κατέληξε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top