ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ: Το ThemaOnline πήρε τις θέσεις μαθητών που απηύδησαν- 'Υπερβολικός ο όγκος της ύλης' -VIDEO

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ: Το ThemaOnline πήρε τις θέσεις μαθητών που απηύδησαν- 'Υπερβολικός ο όγκος της ύλης' -VIDEO

Μπορεί οι καθηγητές, μέσω δημοψηφίσματος, να είπαν οχι στις απεργίες για το σύστημα αξιολόγησης των τετραμήνων , ωστόσο οι μαθητές είχαν άλλη άποψη.

Της Έλενας Τσιακούπη

Σε απεργία κατήλθαν (12/11) μαθητές των Λυκείων Παγκύπρια την 3η και 4η ώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών, Γιάννη Λαπήθιο, τη Δευτέρα (11/11), «η απόφαση για αποχή από τις τάξεις για δυο περιόδους είναι ειλημμένη. Την 3η και 4η περίοδο δεν θα μπούμε στις τάξεις μας, θα κάνουμε αποχή από τα μαθήματα ως πρώτο μέτρο και θα αναμένουμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας».

Το είπε και έγινε. Ωστόσο, το ThemaOnline, μίλησε με μαθητές θελοντας να ακούσει την δική τους άποψη οσον αφορά στο νεο σύστημα αξιολόγησης των τετραμήνων.

Καποιοι μαθητές συμφωνούσαν και καποιοι αλλοι διαφωνούσαν. 

Μάλιστα, μαθητές που δεν τους "πιάνει" το σύστημα δεν δίστασαν να μιλήσουν για το πως αυτό επηρεάζει τους μαθητές της Α΄τάξης και τι επιπτώσεις θα έχει ως προς την εκπαίδευση τους.

Δήλωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι με το τωρινό σύστημα εκπαίδευσης, καθώς η ύλη που διδάσκονται είναι υπερβολική και ο φόρτος διαβάσματος είναι τεράστιος με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις μαθητικές τους υποχρεώσεις.

Απο την άλλη , συμφώνησαν κάποιοι ότι η αξιολόγηση τετραμήνων είναι μια καλή μέθοδος εφαρμογής με τον όρο ότι η ύλη θα μειωθεί, ωστε οι μαθητές να μπορούν να κατανοούν τα όσα διαβάζουν αλλά και να προλαβαίνουν να καλύπτουν την ύλη με ουσία και όχι με "παπαγαλία".

Δε δίστασαν να κάνουν αναφορά, στο ότι κάποια μαθήματα δεν θα έπρεπε να ήταν ενισχυμένα για όλους τους μαθητές και θα έπρεπε να ήταν επιλεγόμενα.

Δείτε το πιο κάτω βίντεο, με τους μαθητές Λυκείου να εκφράζουν τις απόψεις τους υπερ και κατά του νέου συστήματος εκπαίδευσης της αξιολόγησης τετραμήνων.

 

Να θυμίσουμε οτι η αξιολόγηση στο πλαίσιο των Τετραμήνων, εφαρμόζεται ως εξής:

Σχολική χρονιά 2019 - 2020
Οι μαθητές/μαθήτριες της Α΄ τάξης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών από τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετέχουν σε προαγωγικές εξετάσεις τετραµήνων.

Σχολική χρονιά 2020 - 2021
Οι μαθητές/μαθήτριες της Β΄ τάξης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών από τη σχολική χρονιά 2020-2021 συμμετέχουν σε προαγωγικές εξετάσεις τετραμήνων.

Σχολική χρονιά 2021 - 2022
Εισαγωγή των απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνων για τους/τις μαθητές/μαθήτριες της Γ΄ τάξης Λυκείου και Τεχνικών Σχολών.

Εισαγωγή των προαγωγικών και απολυτήριων εξετάσεων τετραμήνων στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top