Τους έβγαλαν τα νύχια, τους συνέθλιψαν τα γεννητικά όργανα και διέλυσαν το κεφάλι - Τα μεσαιωνικά βασανιστήρια στους Ξενοφώντος και Γεωργίου

Τους έβγαλαν τα νύχια, τους συνέθλιψαν τα γεννητικά όργανα και διέλυσαν το κεφάλι  - Τα μεσαιωνικά βασανιστήρια στους Ξενοφώντος και Γεωργίου

Τη νύκτα της 12ης προς 13ης Νοεμβρίου, οι δύο αγωνιστές της ΕΟΚΑ Πρόδρομος Ξενοφώντος, 17 ετών και ο Γεώργιος Νικολάου, 26 ετών, άφηναν την τελευταία τους πνοή μετά από φρικτά βασανιστήρια. Οι γονείς τους βρήκαν και τους δύο νεκρούς. Ο ένας είχε πεθάνει από το σιδερένιο στεφάνι που συνέθλιψε το κρανίο του. Ο άλλος είχε πνιγεί με πετρέλαιο.

Τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι αγωνιστές στα χέρια των βρετανών χαρακτηρίστηκαν ως αποτρόπαια. Οι αποικιοκράτες εφάρμοζαν μεσαιωνικούς τρόπους δοκιμασίας και εξευτελισμού, που οδηγούσαν με βεβαιότητα στο θάνατο.

Διαβάστε όλη την ιστορία στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Εξηγεί η Ολγκίν: Μήνυμα από Τουρκία έλαβε από «πρέσβη» στα κατεχόμενα - «Το εξήγησα στον ΠτΔ»

Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δήλωσε την Τετάρτη μετά από συνάντησή της με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Τουφάν Έρχιουρμαν, ότι συνάντησε τον Τούρκο «πρέσβη» στα κατεχόμενα για να λάβει μήνυμα που της απεστάληκε από την Αγκυρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE